Gündem
30 Eki 2015 11:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:08

Terbiyesiz diyerek gazeteci kovan kayyum: Yayınlarımız ahlaki ve milli çizgide sürecek!

Kayyum Hasan Ölçer, el konulan Bugün gazetesinin yazı işlerinde “rezalet” olarak nitelendirdiği “Kayyum gaspı” manşetini savunan gazeteci Bilal Şahin’i 'Çık dışarı' diyerek işten kovmuştu.

El konulan Bugün gazetesinin yazı işlerinde “rezalet” olarak nitelendirdiği “Kayyum gaspı” manşetini savunan gazeteci Bilal Şahin’i işten çıkaran kayyum Hasan Ölçer, “Atandığımız gazetelerin yayınları durmayacak, bilakis Anadolu insanının hissiyatına tercüman, ‘ahlâkî ve millî’ bir çizgide devam edecektir” dedi.

Hasan Ölçer’in Twitter hesabındaki profil fotoğrafının Bugün gazetesinin bugünkü nüshasının sayfalarını incelediği anda çekilmesi dikkat çekti. Öte yandan, gazetenin başına geçeceği iddia edilen Ersoy Dede, Hasan Ölçer’in bu tweetini retweetledi.

BU MU SENİN NAMUSUN TERBİYESİZ 

Kayyum ataması yapılan Koza İpek Holding bünyesindeki İpek Medya Grubu'na bağlı Bugün gazetesi yazı işlerine gelen kayyum Hasan Ölçer’in gazetecilerle yaptığı toplantıda tartışma yaşandı.
Periscope ile internetten canlı yayınlanan toplantı sırasında kayyum yetkilisinin, gazetenin basımı durdurulan, ancak sosyal medyada yayımlanan "Kayyum gaspı" başlığıyla yayımlanan manşetine "rezalet" demesine karşı çıkan ve mesai arkadaşlarına destek vermeye çalışan gazeteci Bilal Şahin'in iş akdi toplantı sırasında sebep gösterilmeksizin fesh edildi.

"Bu mu senin namusun terbiyesiz" şeklinde konuşan kayyum, "Çık dışarı" diyerek tecrübeli gazeteciyi gazeteden kovdu.

"Eğer bugünkü rezalet manşeti savunan varsa şimdiden konuşalım, onlarla çalışmayız" diyen kayyum, “Evet” diye cevap veren gazetecilerin ismini aldırdı, daha sonra polis zoruyla dışarı çıkarttı.

ERSOY DEDE YALANLADI AMA GAZETEDE GÖRÜNTÜLENDİ

Hasan Ölçer’in gazetenin yeni genel yayın yönetmeninin birkaç saat içinde belirleneceğini söylemesinin ardından Erhan Başyurt’un yerine Ersoy Dede’nin geleceği iddia edildi.
Ersoy Dede’nin bu iddiayı yalanlamasından birkaç saat sonra Bugün gazetesindeki fotoğrafı sosyal medyada paylaşıma girdi. Bugün gazetesine gittiğini doğrulayan Ersoy Dede, “İyi ki şık giyinmişim.. Rezil olacaktık cümle aleme” tweetini attı.



GAZETENİN BİRİNCİ SAYFASINI İNCELERKEN FOTOĞRAF VERDİ

Ersoy Dede’nin 17:53’te attığı bu tweetin ardından 22:14’te Twittter’dan bir paylaşım yapan Hasan Ölçer, “Atandığımız gazetelerin yayınları durmayacak, bilakis Anadolu insanının hissiyatına tercüman, "ahlâkî ve millî" bir çizgide devam edecektir” dedi.



Gazetenin başına geçeceği iddia edilen Ersoy Dede, Hasan Ölçer’in bu tweetini retweetledi.