Gündem
20 Mar 2024 18:06 Son Güncelleme: 20 Mar 2024 18:21

Telefonu açıp konuşmuşlar: Çocuklarınız iyi merak etmeyin!

Türkiye’yi sarsan kazada, Eylem Tok’un talimatıyla olay yerinden alınan cep telefonuna gelen üç aramaya yanıt verildiği ortaya çıktı.

Medyaradar'dan Ercan Öztürk'ün haberine göre; kazadan sonra telefonu elinden alınan İbrahim Gümüş’ün telefonunu annesi ve daha birçok numara defalarca arıyor. Annesinin aramalarına 3 kez, diğer yaralı olan Hasan'ın annesinin (Kıymet abla) telefonuna 1 kez karşılık veriliyor ve konuşuluyor.

ŞU AN ÇOCUKLARINIZ İYİ!

Aci ailesinin avukatlarından Hacı Orhan Medyaradar’a, “Telefon anne Eylem Tok’un talimatıyla alınıyor. Telefon olay yerinden alındıktan sonra önce sitenin güvenliğine teslim ediliyor. O sırada telefon ısrarla aranınca güvenlik tarafından açılıyor. Telefonun kendisinde olduğu söyleniliyor. Ardından telefon bizim tahminimizce Bülent Cihantimur’un çalışanı Ayşe Ceren Saltoğlu’na teslim ediliyor. O sırada İbrahim Gümüş’ün annesi arıyor. Telefon bir kadın tarafından açılıyor ve “çocuklarınız iyi” yanıtı veriliyor. Bir daha da telefon açılmıyor” diye konuştu.

İFADELER ALINACAK

Ailenin diğer avukatlarından Burak Erden ise, “Telefonları açılan kişilerin savcılık tarafından ifadelerinin alınmasını talep ettik. Kim tam olarak ne konuşmuş bu ifadeler sonrasında belli olacak” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?
İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart günü arızalanan ATV motorunu emniyet şeridinde durarak kontrol eden gruba, lüks aracıyla çarpan sürücü kaçtı. Kazada 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Kazayı yapan aracın sürücüsü ise yazar Eylem Tok ile ünlü estetik doktoru Op. Dr. Bülent Cihantimur'un, 17 yaşındaki oğlu T.C. çıktı.

Olay yerine gelerek oğlunu alan anne Eylem Tok, gece 04.30 sıralarında oğluyla birlikte yurt dışına çıkarak Mısır'a kaçtı. Eylem Tok ve oğlunun buradan da ABD'ye kaçtığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "2 Mart 2024'te saat 03.50'de uçakla Mısır'a gittikleri tespit edilen T.C. ve annesinin Türkiye'ye iadesi için Mısır adli makamlarıyla temasa geçilmiş ve iade süreci başlatılarak şüpheliler hakkında kırmızı bülten talep edilmiştir.

Mısır Interpolü tarafından şahısların Mısır'dan ABD istikametine çıkış yaptıklarının bildirilmesi üzerine, adı geçenlerin ABD'den ülkemize iadesi amacıyla hazırlanan geçici tutuklama talep evrakı hem diplomatik kanaldan hem de Interpol aracılığıyla ABD yetkili makamlarına iletilmiştir" ifadelerini kullanmıştı.