Gündem
01 Ağu 2023 14:09 Son Güncelleme: 01 Ağu 2023 16:52

Tekel bayisinde cinayet soruşturmasında gözaltı sayısı dokuza çıktı

İstanbul Esenyurt'ta tekel bayisinde iki kişinin öldüğü, bir kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin soruşturma kapsamında, olayın ardından şüphelilerin kaçmasına yardım ettikleri belirtilen dört zanlının daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı dokuza yükseldi.

​​​​​​​Güzelyurt Mahallesi'nde 28 Temmuz'da meydana gelen olayla ilgili Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sürüyor.

Savcılığın talimatı üzerine silahlı kavgaya karışan dört şüpheliye olayın ardından kaçmaları için yardım ve yataklık yaptıkları öne sürülen dört kişi daha gözaltına alındı.

Söz konusu şüpheliler, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Ne olmuştu?
Esenyurt'ta 28 Temmuz'da tekel bayisine giden gruptakilerden biri burada bir süre tartıştığı Yunus Emre Erzen (24) ile yanında bulunan Batuhan Bayındır (20) ve Yusuf Erzen'e (21) ateş etmişti.

Şüpheliler olayın ardından kaçarken, ihbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan yaralılardan Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından yapılan çalışmada şüphelilerden Murat Özerbay, Samet Özerbay, Tarık Özerbay ve Azat Özerbay yakalanarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilmişti.

Şüphelilerin kaçmasına yardım ettiği iddia edilen H.A. da soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.