Medya
03 Şub 2013 19:30 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:00

TEKE TEK ÖZEL'İN PERDE ARKASI; BAŞBAKAN ERDOĞAN, FATİH ALTAYLI'DAN TEK BİR ŞEY İSTEMİŞ!

Fatih Altaylı, Başbakan Erdoğan'ın konuk olduğu Teke Tek programının perde arkasını köşesinde anlattı.

Fatih Altaylı geçtiğimiz cumartesi akşamı Başbakan’ı Teke Tek programında konuk etmiş ve Başbakan’a önemli sorular yöneltmişti.

Deneyimli gazeteci programın perde arkasını bugünkü köşesinde okuyucularıyla paylaştı ve  Başbakan’ın kendisinden tek bir şey istediğini söyledi.

İşte Altaylı’nın yazısından ilgili bölüm:

Uzunca bir aradan sonra Başbakan Erdoğan’ı Teke Tek’e konuk ettik. Çok açık söyleyeyim, program öncesi "Şu sorulsun, bu sorulmasın" gibi bir talep asla olmadı. Sadece "Terörün sona erdirilmesine yönelik süreci sıkıntıya sokacak yönde bir program olmasın"ricası geldi Başbakan’ın ekibinden. Program başlamadan Başbakan Erdoğan’a da her konuğuma olduğu gibi "Özellikle değinmek istediğiniz bir konu var mı?" diye sordum. "Siz hangi konuya girmek isterseniz, ben de ona yanıt veririm" yanıtını aldım.

1.5 SAATTE TÜM SORULARI SORMAK MÜMKÜN DEĞİL
1.5 saatlik sürede sorulabilecek soruları sordum. Elbette herkesin aklında farklı sorular da vardır. Soruları kim sorarsa sormuş olsun bazı sorular elbette sorulmamış olacaktır. Herkesin aklına gelen tüm soruları toplamak ve 1.5 saat içinde sormak pek mümkün değil takdir edersiniz ki!

BAZILARI HAKARET ETMİŞ
Sosyal medya kahramanları arasında bazıları hakaretler etmişler. Çok da umurumda olmadıklarını bilsinler. Benim bir konuğuma Levent Kırca'nın bana davrandığı gibi davranmamı beklemesin kimse. Ben ne Levent Kırca ve benzerleri gibi gidip AK Parti Siyaset Akademisi'nde ders veririm, ne de daha sonra AK Parti'den yüz bulamayınca AK Parti'ye söverim. Doğru bildiğimi söylemekten de birileri ne der diye asla kaçınmam.

PROGRAMIN 2 ÖNEMLİ YÖNÜ VARDI
Benim için programın 2 önemli yönü vardı. Birincisi Atatürk Havalimanı'nın arazisinin, havalimanı taşındıktan sonra yeşil alan yapılması konusunda Başbakan'dan söz aldım.

İkincisi Başbakan Erdoğan ilk kez Silivri'de tutuklu milletvekilerinin de, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları gibi tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi. Bu ikisinin de gerçekleşmesini umuyorum. Diliyorum.