Gündem
16 Ara 2010 21:29 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:53

TBMM'DE FATMAGÜL'ÜN SUÇU NE? DAVASI! İNCEKARA NEDEN AĞLADI?

TBMM Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı, AKP Milletvekili Halide İncekara, Meclis'te gözyaşlarına boğuldu

TBMM Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Halide İncekara, okullardaki şiddete yönelik sözlerinin sendikalar tarafından eleştirilmesine ilişkin haberler üzerine “Ne öğretmenlere bir tavır ne bir sendikaya tavır olmadığı halde çıkıp çarşaf çarşaf beyanat verenler; tacizcilerin, dayakçıların, istismarcıların avukatlığını yapmayın” çağrısında bulundu.

İncekara basın toplantısında gözyaşlarını tutamadı.

NE OLMUŞTU

Senarist Melek Gençoğlu, Ak Parti Milletvekili ve TBMM Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı Halide İncekara'nın, "Yaprak Dökümü ve Fatmagül'ün Suçu Ne?" isimli televizyon dizileri için "Sapıklığa teşvik ediyor. Senaristlerin ruh sağlığından şüpheliyim" sözleri üzerine 50 bin liralık manevi tazminat davası açmıştı.

Gençoğlu İncekara'nın geçtiğimiz ay içinde söyledikleriyle, dizileri kullanarak siyaset yapmayı amaçladığını öne sürmüş, aşağılayıcı, küçük düşürücü ve hakaret edici ifadeler kullanıldığını kaydederek, kişilik haklarına saldırıldığını ayrıca "ruh hastası ve sapık ilan" edildiğini savunmuştu.