Gündem
27 Ara 2011 17:58 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:10

TASFİYE MEMURU! KILIÇDAROĞLU'NDAN TÜRKÖNE'YE ŞOK BENZETME!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Zaman yazarı Mümtaz'er Türköne'nin Atatürk Yüksek Kurumu üyeliğine atanmasına tepki gösterdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Günümüzde, Atatürk'ün adını taşıyan ve anlayışını temsil eden kuruluşların, Atatürk karşıtlarının yönetimine devredildiğini'' ileri sürdü.

"TASFİYE MEMURU"

Kılıçdaroğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 92. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Kılıçdaroğlu'nun mesajı şöyle: ''Ulusal Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Ankara'ya gelişinin 92. yıl dönümünde saygıyla selamlıyorum. Ne yazık ki geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Atatürk'ün Ankara'ya gelişi coşkuyla değil, yasaklarla kutlanıyor. Günümüzde, Atatürk'ün adını taşıyan ve anlayışını temsil eden kuruluşlar Atatürk karşıtlarının yönetimine devrediliyor. Atatürkçülüğe karşı olduğunu açık açık itiraf edenler, her yerde olduğu gibi, Atatürk adını taşıyan kuruluşlarda da tasfiye memuru olarak görevlendiriliyor.
AKP iktidarı döneminde, vasiyeti bile tartışma konusu edilen Atatürk'ün kutsal saydığı tüm değerler birer birer aşındırılıyor, Cumhuriyetin ve Cumhuriyetin kazanımları gibi, Başkent Ankara'nın da içi, ruhu boşaltılıyor. Çok iyi biliyoruz ki, bu koşullarda Atatürk'ün Ankara'ya gelişini kutlamak, bugün her günden daha fazla önem taşıyor. Yine çok iyi biliyor ve inanıyoruz ki AKP iktidarının tarih ve Cumhuriyet şuurundan yoksun, hak, hukuk tanımayan tutumuna rağmen Ankara, Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkenti olarak kalacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, 'Başkentin, Başkentimiz olarak kalacak' diye söz veriyor, bugün O'nun devlet adamlığına ve düşüncelerine daha çok ihtiyaç duyduğumuzu belirterek, Atatürk ile birlikte Ankara'ya gelen silah arkadaşlarına ve Ankara girişinde kendisini karşılayan seymenlerle Ankaralılara saygılarımı sunuyorum.''