Medya
30 Tem 2010 09:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:30

TARKAN'IN ALBÜMÜNÜN GEÇ ÇIKMASININ SEBEBİ HANGİ HABERTÜRK YAZARI?

Elinde olmadan Tarkan'ın albüm çıkış tarihini geciktiren Habertürk yazarı olayı köşesine taşıdı.

TAM 17 yıl önceydi. Tarkan, kariyerini değiştirecek ve onu bu ülkenin en büyük starları arasına sokacak olan ikinci stüdyo albümü A-Acayipsin’i çıkarmaya hazırlanıyordu. Albümü hazırlayan ekipte ben de vardım. Tarkan’ın basın danışmanıydım o günlerde. Albümün tanıtımı için gereken tüm çalışmaları, fotoğraf çekimlerini, bunların basına ulaşmasını vs. sağlıyordum. Albümün kapağına yazılmak üzere Tarkan’dan beklediğimiz teşekkür listesi geldiğinde küçük dilimi yutacak gibi olmuştum. Lakin Sezen Aksu, Rıza Erekli, Ümit Sayın, Ebru Aydın, Mehmet Söğütoğlu, Gamze Platin yanı sıra teşekkür listesinde benim de adım vardı. Ama buna sevinemedim bile çünkü adımın altında şöyle bir cümle vardı: "İşte bir geveze daha, sizlere bu kadar geç ulaşmamın tek sorumlusu o!" Şimdi aklıma geldikçe gülümsediğim ve Tarkan’ın espri anlayışını, zekâsını ve dalgacılığını yansıtan bu cümle 18 yaşımın kafasıyla korkunç gelmişti. Mesela "Hastayım Rahşan’a, canım o benim bir tanecik güzelim" filan yazmasını isterdim o günlerde. Ama o cümle, 17 yılın ardından mükemmel biranı benim için. Fakat elimde olmadan tam 17 yıl sonra Tarkan’ın albüm çıkış tarihini geciktiren isim oldum. Nasıl mı? Hemen sonraki kutuya geçip hikâyeye oradan devam ediyoruz...

ALTI ŞARKI HAYRANLARINA YETMEZDİ Kİ!
YAKLAŞIK üç hafta önceydi Tarkan’ın menajeri Uygar Ataş, evime albümü dinletmeye geldi. Heyecanım çok yüksekti çünkü albümden ilk olarak dinlediğimiz Sevdanın Son Vuruşu son zamanlarda dinlediğim en güzel Türkçe pop şarkılardan biri. Ben dört başı mamur bir albüm beklerken 6. şarkıda Uygar "İşte bu kadar" dedi. Nasıl bir hayal kırıklığına uğradığımı anlatamam. "Uygar" dedim (Çok ciddi bir şey söyleyeceğim zamanlarda cümleye böyle girer, bir de gözlerimi kısarım:), "6 şarkı bu kadar uzun bekleyişi kesmez, herkes çok büyük hayal kırıklığına uğrar, yok mu kaydedip kullanmadığınız şarkı?" deyince işin iç yüzü ortaya çıktı. Meğerse bir Yıldız Tilbe (İşim Olmaz) bir de Gülşah Tütüncü (Usta-Çırak) şarkısı kaydedilip konulmamış albüme. Uygar bana hak verince Tarkan’ın da aynı fikirde olduğu ortaya çıktı ve hemen Samsun Demir’i aradı. Albümün basımı ertelenip bu iki şarkı da eklendi. Yani biraz geciktirmiş oldum ama bu sayede Tarkan hayranlarının diskografisine iki şarkı daha eklenmiş oldu. Tarkan albümünün çıkışının ilan edilen 16 Temmuz’da gerçekleşmemesinin sebebi işte budur. Yani baş harfi ben :)

SANKİ 90’LAR HİÇ GİTMEMİŞ GİBİ
TARKAN’ın "Adını Kalbime Yaz" albümü, yıllardır elleri böğürlerinde bildik usul Tarkan albümü bekleyen hayranları çok sevindirecek bir albüm. Sevdanın Son Vuruşu hâlâ eskimemiş ve kendini dinletiyor. Ama ilk dinleyişte bir şarkıya vuruldum. Sözlerini Tarkan ve Sezen Aksu’nun birlikte yazdığı, müziklerini ise Tarkan ile birlikte Ozan Çolakoğlu’nun yazdığı ÖP şimdilik en büyük favorim. Süper bir yaz şarkısı. Ritmi, sözleri ve yenilikçi çizgisiyle bence albümün ilk klibi bu şarkıya gelmeli. Kış gelirken de konsantre olacağımız şarkı belli: "Adını Kalbime Yaz". Mithat Can’ın şarkısı "Acımayacak" ise henüz hoşlanmakta zorlandığım bir şarkı. Ama genel olarak baktığımda Tarkan’ın 90’lı yılları domine ettiği müzikal anlayışa döndüğünü düşünüyorum. Bu da kemik Tarkan fanlarının şimdiden hoşuna gitmiş gibi görünüyor. İnternette her yerde albümden ve ne kadar şahane olduğundan bahsediliyor. Kendi adıma genel olarak bu albümü çok beğendiğimi rahatlıkla söyleyebilirim. Bu arada bir bilgi daha: Albüm çıkmadan önce yapılan ve bu albümün iki bölüm olacağı, kış aylarında Sezen Aksu şarkılarından oluşacağı söylenen ikinci bölümü olmayacak. Şimdilik Tarkan’la hasret gidermek için 8 şarkı, 4 remiksimiz var. Gazamız mübarek ola!

Rahşan Gülşan/HT Magazin