Gündem
03 Eyl 2010 23:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:35

TARKAN HÜKÜMETTE ÇATLAK YARATTI! KÜLTÜR BAKANI'NDAN SONRA HANGİ İSİM DESTEK ÇIKTI?

Çevre Bakanı Veysel Eroğlu'nun Tarkan'ı hedef alan sözlerine bir isimden daha tepki geldi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile şarkıcı Tarkan arasındaki ‘Allianoi’ tartışmasında, Tarkan’a destek çıkan AK Partililer arasına Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın , “Bir kabine üyesi arkadaşımla bir tartışma konusu yaratmak istemem. Sanıyorum sayın Bakan amacını aşan bir biçimde ifade etti düşüncelerini. Hepimizin ortak arayışı Türkiye’nin bütün tarihsel kültürel, doğal zenginliklerini korumaya çalışmaktır. Tabii sanatçı arkadaşlarımızın aydınların bu konulara duyarlılık göstermesi bizi tedirgin etmez tam tersine sevindir. Aydınlar sanatçılar yazarlar okur yazarlar bu ülkenin sorunlarına sahip çıkmazlarsa, bu ülkenin bilincini kim ışıtabilir kim aydınlatabilir ? Bu duyarlılıkların artarak sürmesini çok temenni ediyorum” demesinin ardından Hüseyin Çelik de Bakan Eroğlu’nun Tarkan’a maksadını aşan bir tepki gösterdiğinı söyledi. Hüseyin Çelik, CNN TÜRK’te Serdar Cebe ve Seda Öğretir’in sunduğu Bugün programında ‘Tarkan ve Bakan Eroğlu arasında keşke böyle bir polemik olmasaydı ama olmuştur, CNN TÜRK aracılığıyla Tarkan’a üzüntülerimi iletiyorum’ dedi.

 

 

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’dan sonra hangi Ak Partili  Tarkan’a destek çıktı.


Tarkan  kabinede çatlak yarattı. Bergama Antik kalıntıları için Çevre Bakanı Veysel Eroğlu’nun "sanatçı sanat yapsın herkes kendi işine baksın" sözleriyle Tarkan’ın hedef almasına
Kültür Bakanı Ertuğrul Günay tepki göstermişti. Ksbinenin eski bakanlarından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik te CNN Türk’te  yayınlanan Serdar Cebe ve Seda Öğretir’in sunduğu Bugün programına katılarak Tarkan’a destek çıktı. Çevre Bakanı Eroğlu’nu eleştiren Çelik  Bugün programında "Kahraman Maraş’ta olmama rağmen programıma bizzat Tarkan’ı aramayı aldım. Kendisini telefon ile arayacağım ve üzüntülerimi ileteceğim. Bizzat buradan da sizin aracılığızla üzüntülerimi iletiyorum" dedi.