Gündem
20 Mar 2013 21:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

TARAF YAZARINDAN ÇARPICI İDDİA! KÜRT SORUNU ARALIK 2012'DE ÇÖZÜLDÜ; GERİSİ PR!

Taraf yazarı Yıldıray Oğur Habertürk TV'de Ece Üner'in sorularını yanıtladı.

Çözüm sürecini değerlendiren Yıldıray Oğur, medya ve sivil toplum örgütlerinin sürece hazırlıksız yakalandığını, çözüme en hazır iki ismin Başbakan Erdoğan ve Abdullah Öcalan olduğunu belirtti. Taraf yazarı "şimdiye kadar çözüme hazır olmayan taraf devletti. Aydınlar devleti ikna ve teşvik etmeye çalışırlardı. Ama ilk kez devlet aydınların önüne geçti ve şimdi aydınları çözüm için ikna edilmesi gerek" dedi.

ARALIK 2012’DEN BU YANA OLAN BİTEN HER ŞEY PR ÇALIŞMASIDIR!

Kürt sorununda çözüm süreci ve Öcalan’ın Nevruz’da yapması beklenen tarihi açıklamasını yorumlayan Taraf yazarı çarpıcı bir iddiada bulundu. Sürecin Aralık 2012’de İmralı’da Öcalan ileMİT Müsteşarı Hakan Fidan arasında varılan mutabakat ışığında devam ettiğini savunan Oğur "o tarihten bu yana olan biten her şey sadece iki tarafın kendi tabanlarını ikna etmek için yaptıkları PR çalışmasıdır" dedi.

ÖCALAN’IN MECLİS TALEBİ AKİL ADAMLARLA KARŞILANACAK

Öcalan’ın PKK’nın silahlı güçlerinin geri çekilmesi için meclis kararı beklentisi olmadığını belirten Oğur "Meclisin geri çekilmeyi gözlemlemesi ve sürece müdahil olması talebi var" dedi. Başbakan’ın akil adamlar açıklamasıyla hükümetin bu talebi karşılayacağını belirten Oğur, "bu kez akil adamlar heyeti resmi bir niteliğe sahip olacak, tarafsız isimlerden oluşacak"dedi.

GERİ ÇEKİLME SÜRECİNDEKİ PARADOKSU 4. YARGI PAKETİ ÇÖZECEK

"Silahlı PKK’lıların sınır dışına çıkarken bir müdahele olmaması yasal değil aslında. Ancak devletler böyle dönemlerde yeni bir paradigmayla sürece yaklaşır" diyen Oğur, 4. yargı paketine dikkat çekti. "Hapiste silahsız KCK’lılar varken silahlı olanlara yönelik bir müdahale olmaması paradokstur" diyen Taraf yazarı bu paradoksun 4. yargı paketiyle çözüleceğini kaydetti.