Gündem
15 Tem 2010 09:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:28

TARAF YAZARI ÖNDER AYTAÇ CANLI YAYINDA AYRILMA SÜRECİNİ AÇIKLADI

İşine son verilen yazar Önder Aytaç Taraf Gazetesi'nden neden ayrıldığı canlı yayında açıkladı

Habertürk’te Balçiçek Pamir’in hazırlayıp sunduğu Karşıt Görüş programına katılan Önder Aytaç, Taraf Gazetesi’nden neden ayrıldığını ilk kez canlı yayında açıkladı.

"Abdullah Öcalan’ı idam edelim" şeklindeki yazısı sonrasında işinden olan Önder Aytaç canlı yayında yaşananları açıkladı. Balçiçek Pamir’in ’’Taraf yazarı diye geçiyor adınız. Yazılarınıza ara mı verdiniz, ayrıldınız mı? ’’ sorusu üzerine açıklama yapan Önder Aytaç çok çarpıcı cümleler kurdu:

TARAF BENİ YETİŞTİRDİ GÖNDERDİ

’’Tarafı çok önemsiyorum, çok seviyorum. Taraf’ın bu 3 yıllık süreç içinde Türkiye’ye çok önemli demokrasi katkısı yapmış olduğuna inanıyorum. Ahmet Altan’ı çok seviyorum, Yasemin Çongar’ı çok seviyorum. Ama sanırım Taraf da... Taraf beni yetiştirdi başka yerde de gazetecilik akademisyenlik yapabilirsin dedi’’ sözleri ile Taraf Gazetesi’nden ayrılışını anlattı.

YAZMAK İÇİN ÜSTE PARA VERİRİM!

Balçiçek Pamir’in soruları üzerine Önder Aytaç Taraf’ı ne kadar çok önemsediğini anlatmak için ’’Taraf’ta yazabilmek için hatta üste 500 ya da bin lira üste para verebilirim’’ diyerek Taraf’a olan bağlığını sergilemiş oldu.

ATAKLI’DAN JET YORUM

Programın diğer bir konuğu olan Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı, Pamir’in "Yazılarınıza ara mı verdiniz, ayrıldınız mı?" sorusu üzerine Aytaç’ın ’’Tarafı çok önemsiyorum, çok seviyorum" cümlesini kurmasıyla birlikte kendi yorumunu "Ayrılmış" diyerek yaptı.

Gazeteciler