Gündem
08 Eyl 2010 08:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:36

TANJU ÇOLAK REFERANDUMDA NEDEN EVET DİYECEĞİNİ AÇIKLADI!

Referandumda 'evet' oyu vereceğini açıklayan eski milli futbolcu Tanju Çolak gerekçelerini açıkladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç'ın Gazi Devlet Hastanesi'ni ziyaretine eşlik eden Tanju Çolak da ortaya atılan iddialara tepki göstererek, "Hakan Şükür'ün ihtiyacı yok ki. Onu hem NTV, hem CNN alır, almayacak televizyon kanalı yok. Kaldı ki Hakan Şükür'ün geçmişi başarılarla dolu. Ben neden 'evet' kampanyasındayım. 12 Eylül darbe anayasasına 'hayır' diyorum. O yüzden çok destekliyorum. 8 yıllık icraatlarına bakıyorum. Hakikaten Türkiye için çok güzel şeyler yapmışlar. Sempati duyuyorum, destek vermekten de gurur duyuyorum. Ben bunu kendi öz irademle yapıyorum. Öz iradesini ortaya koyanlara bir şeyler söylemenin anlamı yok ki" dedi.

Kılıç, muhalefetin "tam saha pres" yaptığını söyleyerek, "İnsanları yıldırmaya, korkutmaya gayret ediyorlar. Bunu başarabilmeleri mümkün değil. Mahalle baskısına artık son vermeleri lazım. Demokrasi adına, hukukun üstünlüğü adına son vermeleri lazım. Hakan gibi milli bir futbolcuyu, 'TRT'de program yaptığı için evet diyor' şeklinde küçük düşürmenin kime ne faydası var?" diye
konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun, "gerçekten demokratik, laik, hukuk devletine inanan bir lider olduğuna inanmadığını" söyleyen Kılıç, şöyle devam etti:

"Ne zaman ki Kılıçdaroğlu ve CHP taifesi bir Sezen Aksu'nun içinden gele gele bu anayasaya 'evet' dediğini, demokrasi içinde içine sindirir, ne zamanki Türkiye'nin en çok okunan ve ilk nobel ödüllü Türk romancısı olan Orhan Pamuk'un 'evet' oyunu CHP yönetimi içine sindirir, 'bu da demokrasinin gereğidir' der, o zaman Kılıçdaroğlu ve taifesinin demokratlığına biz inanabiliriz. Kendinden olmayana, kendisi gibi düşünmeyene, farklı olana tahammül etmeyen, onu ezmeye çalışan, mahalle baskısı ile kuşatan bu CHP anlayışı 1940'lı yılların baskıcı, istibdatçı, diktatoryal bir CHP anlayışının tezahürüdür."

12 Eylülün demokrasiye geçişin günü olacağını söyleyen Kılıç, "Juristokrasiden hukuk devletine geçeceğiz. Hakimler devletinden hukukun üstünlüğüne geçiş yapacağız. Demokrasi tam saha egemenlik kazanacak" dedi.

ETİKETLER
#tanju çolak