Gündem
28 Mar 2012 13:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:29

TANDOĞAN'DA KAÇ KİŞİ VARDI? HABERTÜRK'E GÖRE 80 BİN ZAMANA GÖRE İSE ...

CHP'nin Tandoğan'da yaptığı grup toplantısı rakamları ile polemik konusu oldu. Her gazete farklı rakam verdi.

CHP'nin Tandoğan Meydanı'ndaki mitingine kaç kişi katıldı?

Melih Gökçek dün twitterdan bir fotoğraf yayınlayıp, "En fazla 7 bin kişi var, bu CHP için hezimettir" iddiasını ortaya attı. Polis kayıtlarına ise katılımcı sayısının 9 bin olarak geçtiğini öne sürdü.

Gökçek'in bu iddiası ile birlikte Tandoğan'da kaç kişi vardı "totosu" oynanmaya başladı. Gazetelere bakanlar da birbirinden çok farklı rakamlarla karşılaştılar.

HÜRRİYET UÇURDU

Gazeteler için de en yüksek rakamı Hürriyet Gazetesi verdi. Hürriyet'e göre Tandoğan'daki toplantıya 80 bin kişi katıldı. Gazete bu rakamı Gürsel Tekin'in açıklamasına dayandırarak vermeyi tercih etti. Tekin, "Alanda en az 80 bin kişi vardı. Polisle konuştum onlar '50 bin' dediler ancak bence 80 bin oldu" yorumunda bulundu.

ZAMAN İNDİRDİ

Zaman Gazetesi mitinge dair rakam vermemeyi tercih ettiği haberinde "katılımın beklenenden çok düşük" olduğu vurgusunu yaptı. Haberde mitingin, Cumhuriyet mitinglerinin benzeri olduğu söylendi.

Star Gazetesi de CHP mitingi Cumhuriyet mitinglerine benzetti. 100 bin kişinin katılımının beklendiği mitinge ilginin çok düşük kaldığını vurgulayan Star, rakamı 15-20 bin olarak verdi. Sabah Gazetesi ise CHP'nin Tandoğan çıkartmasını ilk sayfadan vermeye dahi gerek duymadı.

TARAF "KALPAKLI" VERDİ

Taraf Gazetesi de CHP'nin Tandoğan çıkarmasına eleştirel yaklaştı. Kalpaklı bir kişinin fotoğrafını kullanan Taraf, "Kuvayi Tandoğan" başlığını uygun gördü. Haberde rakam verilmezken "katılımın çok az" olduğu ve meydanın dolmadığı vurgulandı.

Habertürk Gazetesi ise rakam konusunda ilginç bir yol izledi. "Miting tecrübesi olanlara göre" diyerek rakamın 80 bin olduğunu yazdı. Gazete, Gökçek'in 7 bin iddiası ile CHP'nin 100 bin iddiasının altını da çizdi.

İşte gazetelerin verdiği rakamlar;

Vatan Gazetesi.....................(onbinler)

Star Gazetesi........................15-20 bin arası

Sabah Gazetesi.....................20 bin

Milliyet Gazetesi....................30 bin

Akşam Gazetesi....................20 bin

Hürriyet Gazetesi..................80 bin

Sözcü Gazetesi.....................30 bin

Posta Gazetesi......................40 bin

Habertürk Gazetesi................80 bin