Televizyon
03 Eyl 2010 13:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:35

TALK SHOW PROGRAMLARININ YENİ LİDERİ KİM? OKAN BAYÜLGEN TAHTI KİME KAPTIRDI?

Interpress'in ‘Televizyonun Medya Karnesi' başlıklı araştırma raporuna göre, Ağustos ayında talk show programlarının yeni bir lideri oldu.

‘GECEKONDU’ EKRANA BİR KONDU PİR KONDU

Ülkemizde 70 yıldır medya takibi konusunda faaliyet gösteren Interpress’in düzenli olarak, ulusal yayın yapan 28 kanalı içeren ‘Televizyonun Medya Karnesi’ başlıklı araştırma raporuna göre, Ağustos ayında talk show programlarının yeni bir lideri oldu. Televizyonda yayınlanan talk show programlarının yazılı basında çıkan haber ölçümlerine göre, ‘Gecekondu’ programı alışılmışın dışındaki içeriği, Durul Bazan’ın oyunculuğu ve değişen konuklarıyla izleyicinin dikkatini çekerken, çıkan toplam haberde de ilk sıraya yükseldi. Talk show kategorisindeki listede ikinci ve üçüncü sırada Okan Bayülgen’in, gündemdeki olaylara çarpıcı yorumlarıyla yaklaştığı, konuklarının verdiği farklı tepkilerle gündem oluşturan ‘Disco Kralı’ ile ‘Medyanın Kralı’ programları yer aldı.

Mehmet Ali Erbil ile Acun Ilıcalı birincilik için çarpışıyor

‘Televizyonun Medya Karnesi’ araştırma sonuçlarına göre; kanalların yayınladığı çeşitli yarışma programlarından 23 tanesi, toplam 900 haber ve yazıyla basında yer aldı. Yaz dönemiyle birlikte yeniden yayınlanmaya başlayan ve Mehmet Ali Erbil’in stüdyoda Gamze Topuz ile birlikte izleyicilerle buluştuğu, sunucu Hande Sarıoğlu’nun her gün farklı bir şehirden canlı bağlantılarla evlere konuk olup, hediyeler dağıttığı ‘Çarkıfelek’ programı liderliğini Ağustos ayında da devam ettirdi. İkinci ve üçüncü sırada ise Acun Ilıcalı’nın yapım ve yönetmenliğini yaptığı ‘Var mısın? Yok musun?’ ile ‘Survivor’ yarışma programları yer aldı.

Kadın programlarının yeni lideri Derya Baykal

Kanalların aylık analizinin yer aldığı raporda kadın programları kategorisinde geçtiğimiz ayın ilk sırada özel tarifler, püf noktaları ve keyifli sohbetleriyle Derya Baykal’ın sunduğu ‘Deryalı Günler’ programı yer aldı. Başta bayanlar olmak üzere kişisel bakımına önem vermek isteyen herkesin izlediği ‘Yeni Bir Ben’ ikinci olurken, ünlü sunucu Berna Laçin’in her sabah sunuculuğunu yaptığı, içinde güzellik, sağlık, tatil, aktüel hayat, eğlence, çocuk ve daha pek çok konunun işlendiği ‘Her Şey İçin Berna Laçin’ programı ise bu kategoride üçüncü oldu.

Magazin programlarına ilgi yüksekti

Interpress’in yaptığı aylık televizyon araştırma raporuna göre magazin gündemi, yayınlanan 13 farklı program ve çıkan 88 haber ile kanalların yaz dönemi yayın akışı içinde önemli bir yer tutmaya devam ediyor. Ülkemizde ve dünyada gazetelere yansıyan en yeni magazin haberlerinin ele alındığı Müge Dağıstanlı ve Gülşen Yüksel’in sunduğu ‘2. Sayfa’ ile Kenan Erçetingöz’ün sanat, medya ve müzik dünyasının tanınmış simalarını konuk ettiği ‘60 Dakika’ programı ilk iki sırada yer aldı. Türkiye’nin ünlü sanatçılarının her hafta konuk sunucu olarak yer aldığı ve tanınmış konukları ağırladığı ‘Ünlüler Bulvarı’ programı ise üçüncü sırada kendine yer buldu.