Gündem
14 Şub 2023 15:53 Son Güncelleme: 14 Şub 2023 15:55

Taksim’deki bombalı saldırı soruşturmasında yeni gelişme

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Ahlam Albashir'in de bulunduğu 36 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi.

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı.

Beyoğlu'nda 13 Kasım 2022'de düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin aralarında Ahlam Albashir'in de bulunduğu 36 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi.

13 Kasım günü İstiklal Caddesi'nde saat 16.20'de meydana gelen bombalı saldırıda, 4'ü olay yerinde olmak üzere toplam 6 kişi hayatını kaybetmiş, 81 kişi yaralanmıştı.

Saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen Albahsir'in sorgusunda, "PKK/PYD/YPG" tarafından istihbarat elemanı olarak yetiştirildiği ve Afrin'den Türkiye'ye kaçak yollarla girdiğini söylemişti.

Saldırıda kullanılan patlayıcının TNT olduğu bildirilmişti. PKK ise yaptığı açıklamada saldırıyı üstlenmediğini açıklamıştı.

Saldırıya ilişkin 15 Kasım'da yakalanan Ahmed Jarkas'ın, olayın ardından evine götürdüğü Ahlam Albashir'i buradan Yunanistan'a kaçırmayı planladığı belirlenmişti.

Yakalanan Ammar Jarkas'ın ise Ahlam Albashir ile aynı evde kalan Bilal Hassan'ı Bulgaristan'a kaçırmak üzere Edirne'ye götürdüğü tespit edilmişti. Öte yandan Albashir ile Hassan'ın, saldırı günü Taksim'e geldikleri arabayla daha önce 3 defa daha Taksim'e gelerek keşif yaptıkları belirlenmişti