Gündem
01 Oca 2012 15:01 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:11

TAKSİM'DE YILBAŞI TACİZİNE ANINDA GÖZALTI!

Taksim ve çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemlerine rağmen tacizciler boş durmadı.

Taksim Meydanı’ndan İstiklal Caddesi’ne doğru yürüyen erkekli kadınlı bir gruba, alkollü oldukları sanılan gençler tarafından sözlü ve fiziki tacizde bulunuldu. Olaya Güven Timleri anında müdahale ederek, 2 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan gençlerden birinin rahat tavırları da dikkat çekti. Bu sırada, yine İstiklal Caddesi’nde alkollü olan gençler, çevreye sözlü olarak rahatsızlık verdikleri gerekçesiyle Güven Timleri tarafından gözaltına alındı.
 
KADIN TURİSTE EŞİNİN YANINDA TACİZ
 
Eşi ve yakınlarıyla birlikte İstiklal Caddesi’nde yürüyen bir kadın turist, bir anda etrafını saran kişilerin arasında kaldı. Kadın turist taciz edilirken, eşi de tacize uğrayan eşinin etrafındaki şahısları uzaklaştırmaya çalıştı. Zor anlar yaşayan turist ve eşinin yardımına polis ekipleri koştu. Polis ekipleri, kadın turisti taciz ettiği belirlenen 28 yaşındaki D.A.’yı gözaltına aldı. Zanlı, polis ekipleri tarafından emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Öte yandan, İstiklal Caddesi’nde şüpheli şahıslara yönelik kimlik kontrolü yapan ekipler; hırsızlık, yankesicilik ve benzer suçlardan 28 ayrı sabıkası bulunan 35 yaşındaki H.D.’yi gözaltına aldı. Kelepçelenen şahıs, emniyete götürüldü.
 
2 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI
 
Taksim Meydanı’ndan İstiklal Caddesi’ne yürüyen kadınlar, bir grup genç tarafından tacize uğradı. Kadınların tepkisi üzerine harekete geçen motorize polis ekipleri, kadınları taciz ettiği belirlenen 2 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslar, polis aracına bindirilerek polis merkezine götürüldü.
 
ERKEK ARKADAŞLARININ YANINDA TACİZE UĞRADILAR

İstiklal Caddesi’nden erkek arkadaşlarıyla birlikte Taksim Meydanı’na çıkmaya çalışan 3 kadın, taciz edildi. Kadınlar Güven Timleri tarafından caddeden uzaklaştırılırken, 2 kişi gözaltına alındı.

İstiklal Caddesi’nden erkek arkadaşlarıyla birlikte Taksim Meydanı’na çıkmaya çalışan 3 kadın, cadde boyunca kendilerini takip eden 2 kişi tarafından taciz edildi. Tacizcileri İstiklal Caddesi’nden beri takip eden Güven Timleri, taciz sırasında şahısları kıskıvrak yakalayarak gözaltına alındı. 
 
Öte yandan, kadınların yanlarında bulunan erkeklerin, Güven Timleri’ni tacizci sanması üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı. Güven Timleri olduklarını belirten ekipler, daha sonra 3 kadını, adeta etten duvar örerek İstiklal Caddesi’nden güvenli bir yere uzaklaştırdı.