Gündem
12 Mayıs 2024 16:27 Son Güncelleme: 12 Mayıs 2024 16:27

Kenan Sofuoğlu'ndan yıllar sonra gelen itiraf! 'Hayatımın en büyük hatasıydı'

2018'de AK Parti'den Sakarya milletvekili seçilerek siyasete de atılan motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu, vekillik dönemine dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

24 Haziran 2018'de AK Parti'den Sakarya milletvekili seçilen eski dünya şampiyonu motor sporcusu Kenan Sofuoğlu, Fatih Altaylı’nın Youtube programına konuk oldu.

Milletvekili olduktan bir hafta sonra pişmanlık duyduğunu itiraf eden Sofuoğlu, istifa etmek için her yolu denediğini söyledi.

Sofuoğlu, 5 yıllık milletvekilliği için "Hayatımın en büyük hatasıydı" yorumunu yaptı.

"RAHAT RAHAT YAŞAYACAKTIM, MAHVOLDUM"

Sofuoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la konuşması üzerine yarışlara ara verdiğini söyledi. Milletvekili adayı listesine adı yazdırıldıktan sonra kendisine partiden çok fazla talep gelmesinden yakınan Sofuoğlu şunları ekledi:

"Danışmanlarından birini aradım, 'Cumhurbaşkanının programı nerede, hemen oraya geleceğim. Ben bu işi yapmam, yapamam abi. Beni çıkartın listenizden' dedim. Mahvoldum 3 haftada taleplerden, isteklerden, beklentilerden, partinin 'Şuraya git, buraya git' demelerinden. Yarışları bıraktırdı bana, rahat rahat hayat yaşayacaktım ben, bu ne abi' dedim. 'Sakın öyle bir şey yapamazsın, biz sana güvendik, çok kötü reklam yaparlar, bunu kullanırlar' filan beni caydırdı."

"HAYATIMIN EN BÜYÜK HATASI"

Altaylı'nın "Bir daha (milletvekilliği yapmazsın, değil mi?" sorusuna Sofuoğlu "Yok ağabey, hayatımdaki en büyük hatalardan biriydi Cumhurbaşkanına orada 'Yaparım' demek. Ama bilseydim biraz milletvekilliği nasıl bir şey... Hayatımın büyük hatasıdır" diyerek yanıt verdi.