Gündem
31 Mayıs 2013 11:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:11

TAKSİM GEZİ PARKI'NDAKİ AĞAÇ NÖBETİNE 2.ŞAFAK OPERASYONU!

Taksim Gezi Parkı'ndaki yıkıma karşı direnen gruba sabah saatlerinde polis ekipleri biber gazıyla müdahale etti.

Polisin sabah saatlerindeki müdahalesinin ardından Taksim Gezi Parkı’nın çevresinde toplanan gruplar, bekleyişlerini sürdürüyor. Polisin sabah saatlerinde biber gazı ve tazyikli su kullanarak dağıttığı eylemciler, parkın etrafında yeniden gruplar halinde toplandı. Taksim Meydanı’nda tekrar bir araya gelen grubu, polis tazyikli su sıkarak dağıttı. TOMA ile müdahale edilen eylemcilerden yaralananlar oldu.
 
Mete Caddesi’nde toplanan bir başka grup da etrafı barikatlarla çevrilen parka girmek istedi. Parka giremeyen gruptakilerin oturma eylemi yapması nedeniyle caddede trafik bir süre aksadı. Bir süre oturan eylemcilere caddeden geçen bazı kişiler de destek verdi. Çeşitli sloganlar atan gruptakiler, daha sonra barikatların önünde oturma eylemi yaptı.

Gruptakiler, burada bekleyen polislere börek ikram etti. İkramı kabul etmeyen polisler, daha sonra biber gazı karıştırılmış tazyizkli su kullanarak grubu dağıttı.
 
Bu arada çevredeki binalarda bulunan bazı vatandaşlar, polisin müdahelesini cep telefonlarıyla görüntüledi.
 
Polis Gezi Parkı çevresini kuşatarak park içine sivil geçişi yasakladı. Gruptakiler nedeniyle bölgede trafik zaman zaman aksıyor.

Öte yandan Gezi Parkı ve çevresi ise savaş alanına dönmüş durumda. Polisin sabah saatlerindeki ilk müdahalesinin ardından bazı eylemcilerin İstiklal Caddesi’ne doğru kaçtığı, caddedeki bazı dükkanların camlarının kırıldığı görüldü.