Medya
09 Kas 2023 13:45 Son Güncelleme: 09 Kas 2023 13:49

Tahliye olan Tolga Şardan'dan ilk paylaşım: Başımı öne eğecek hiçbir işim olmadı

Tahliye olduktan bir gün sonra T24'teki masasına geri dönen Şardan, bugün de ilk sosyal medya paylaşımını yaptı.

"MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı sonrası hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanıp ardından tahliye edilen T24 yazarı Tolga Şardan, yaptığı ilk sosyal medya paylaşımında, "Kimseye karşı başımı öne eğecek hiçbir işim olmadı. İçim ve vicdanım çok rahat" dedi. 

Cumhurbaşkanlığı’nın yargıda yaşananlarla ilgili olarak MİT’ten rapor istediği yönündeki yazısı sonrası hakkında başlatılan soruşturma kapsamında 1 Kasım'da tutuklanan T24 yazarı Tolga Şardan hakkında itiraz üzerine 6 Kasım'da tahliye kararı verildi. Silivri Cezaevi'nde bulunan Şardan, "yurtdışına çıkış yasağı" şartı ile tahliye oldu.

Tahliye olduktan bir gün sonra T24'teki masasına geri dönen Şardan, bugün de ilk sosyal medya paylaşımını yaptı. Şardan, telefonlarına adli inceleme nedeniyle el konulduğundan dolayı, ancak yazabildiğini söyledi. 

Paylaşımına "Tüm 'iyi ve güzel' insanlara…" hitabıyla başlayan Şardan, şu ifadeleri kullandı:

"Kısa bir ayrılık sonrası yeniden aranızdayım. Bu süre içinde ailemin yanında olanlara, arayıp soranlara, selam gönderenlere, yanımda destek olanlara, süreci birlikte yürüttüğümüz avukatlarıma, tüm T24 ailesine, üstadlarıma, tüm meslektaşlarıma, iletişim kuramamalarıma karşın yanımda olanlara, tanımamalarına rağmen benim için tek kelimeyle bile üzülenlere, tüm tanıdıklarıma çok çok teşekkür ederim. Hepinize gönülden sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.

Bu arada telefonlarıma adli inceleme için el konduğundan dolayı yeni telefon edinmekteki gecikme nedeniyle üç gün sonra sizlere ses verebildim. Anlayışınız için teşekkür ederim. Bir de devam eden adli süreç var. Bu nedenle ilk yazı için gelecek cumayı beklemek durumundayım. Bilginize sunarım.

Şunu özellikle bilmenizi isterim ki; beni tanıyanlar bir yana, her kim ki 'Tolga Şardan' adını ilk kez duymuş olsa da, hiç kimseye karşı yüz kızartıcı bir hareketim olmadı. Onlara karşı başımı öne eğecek hiçbir işim olmadı. İçleri rahat olsunlar. Zira benim içim ve vicdanım çok rahat. 

Hepinize mutlu günler."

ETİKETLER
#tolga şardan