Medya
26 Şub 2014 13:57 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:57

Taha Akyol'dan Aydın Doğan suçlamasına yanıt! Başbakan beni karalıyor!

Erdoğan'ın Taha Akyol'un Ankara'da Aydın Doğan için iş takibi yaptığı iddiasına Akyol'dan yanıt geldi...

Hürriyet gazetesi yazarı Taha Akyol, Başbakan'ın "iş takibi" suçlamasına köşesinden yanıt verdi. Takvim gazetesinin iddiasına göre Başbakan Erdoğan, AKP milletvekilleri ile yaptığı toplantıda Taha Akyol'un Ankara'da Aydın Doğan için iş takibi yaptığını söylemiş, gerekirse bunun belgelerini de ortaya koyabileceğini öne sürmüştü.

"BAŞBAKAN BENİ KARALAMAK YOLUNU SEÇTİ"

Taha Akyol, yazısının sonuna düştüğü notta Başbakan'ın iddiasını yalanladı. AKP ve Erdoğan'a geçmişte verdiği yoğun desteği hatırlatan Akyol "Başbakan; kuvvetler ayrılığı, hukuk devleti gibi konularda yaptığım akademik eleştirileri önemsiyorsa, buna aynı düzeyde cevap vermeliydi; halbuki karalama yolunu seçmiştir." dedi.

İşte Akyol'un yazısındaki ilgili bölüm:
BAŞBAKAN’A NOT

Başbakan, benim Doğan Grubu’nun iş takipçisi olduğumu söylemiş! Ben; Başbakan’dan, bakanlarından, genel müdürlerinden, belediye başkanlarından, iktidarla ilgili hiçbir makamdan Doğan Grubu’nun ticari işleriyle ilgili hiçbir talepte bulunmadım, hiçbir görüşme yapmadım.
Başbakan; kuvvetler ayrılığı, hukuk devleti gibi konularda yaptığım akademik eleştirileri önemsiyorsa, buna aynı düzeyde cevap vermeliydi; halbuki karalama yolunu seçmiştir.
Her şeyden önce şunu belirteyim: Benim gözümde evrensel hukuk bütün siyasi fikirlerin üstündedir.
Sayın Erdoğan hapisteyken, gerçekten mağdurken, partisi kapatılmak ve hükümeti darbeyle devrilmek istenirken bütün yazılarımda, görüşmelerimde ve konuşmalarımda nasıl özgürlükçü demokrasiyi ve basın hürriyetini savunmuşsam, kendisinin iktidarında da bütün yazılarımda, görüşme ve konuşmalarımda aynı ilkeleri savundum. Keşke böyle bir zorunluluk çıkmasa, gelişmiş demokrasiler düzeyinde bir demokrasimiz olsaydı ve bizler de o ülkelerdeki meslektaşlarımız gibi başka konulara öncelik verebilseydik.