Dünya
19 Oca 2024 08:28 Son Güncelleme: 19 Oca 2024 08:29

Suudi Arabistan'dan İsrail'le normalleşmeye yeşil ışık!

Suudi Arabistan’ın ABD Büyükelçisi Reema Bandar Al Suud, İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesinin Gazze Şeridi’nde ateşkes ve Filistin devletinin kurulmasına ilişkin sürecin başlatılmasına bağlı olduğunu açıkladı.

Suudi Arabistan’ın ABD Büyükelçisi Reema Bandar Al Suud, İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesinin Gazze Şeridi’nde ateşkes ve Filistin devletinin kurulmasına ilişkin sürecin başlatılmasına bağlı olduğunu açıkladı. Büyükelçi Al Suud’ın açıklamaları, Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın ABD Dışişleri Bakanı Blinken'e Suudi Arabistan’ın hala İsrail ile ilişkileri normalleştirmekle ilgilendiğini söylediği yönünde çıkan haberleri doğruladı. İsrail ile Arap ülkeleri arasında normalleşme hazırlıkları olduğu iddiasının ardından Suudi Arabistanlı yetkiliden önemli açıklamalar geldi. Suudi Arabistan’ın ABD Büyükelçisi Reema Bandar Al Suud, İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesinin Gazze Şeridi’nde ateşkes ve Filistin devletinin kurulmasına ilişkin sürecin başlatılmasına bağlı olduğunu açıkladı.

Al Suud, İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesine ilişkin açıklama yaptı. Al Suud, İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesinin Gazze Şeridi’nde ateşkes ve Filistin devletinin kurulmasına ilişkin sürecin başlatılmasına bağlı olduğunu belirterek, “Bence farkına varılması gereken en önemli şey, Suudi Arabistan’ın politikasının merkezine normalleşmeyi koymamış olmasıdır. Politikasının merkezine barış ve refahı koyuyor. Suudi Arabistan oldukça açıktı. Sahada şiddet varken ve cinayetler devam ederken ertesi günü konuşamayız” dedi.