Magazin
04 Ara 2010 11:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:51

"SÜTLAÇLA TİYATROYU KARIŞTIRAN BİR ŞEBEKSİN!" LEVENT KAZAK'TAN NEDİM SABAN'A AĞIR SÖZLER!

Trafik kazasında hayatını kaybeden tiyatrocunun ardından tiyatroda kavga sürüyor...

25 Kasım'da motoruyla geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden oyuncu Onur Bayraktar'ın ardından tiyatro dünyasında sular durulmuyor. Bayraktar'ın cenazesinin hemen ardından, rol aldığı 'Leyla'nın Evi' adlı oyunun perde açması tiyatrocuları ikiye böldü. Kimileri bunun doğru bir karar olduğunu söyleyip "Perde kapanmaz" geleneğini hatırlatırken, kimi tiyatrocular da oyunun yönetmeni Nedim Saban'ı eleştiri yağmuruna tuttu. Saban'la ilgili en ağır eleştiri ise senaryo yazarı ve oyuncu Levent Kazak'tan geldi.

Kazak, kişisel sitesinde yayımladığı "onur, tiyatro, yavşaklık ve nedim saban" başlıklı yazısında, Nedim Saban'ı sert sözlerle eleştirdi. Kazak, oyunun sahnelenmesiyle ilgili olarak, "nedim saban’ın bunu yapma sebebi, ne o gece gelen seyirciyi döndürmemek, ne de onlardan alacağı üç kuruş paradır. bu, tiyatronun kutsallığını bahane ederek yaptığı çirkin bir pr çalışmasıdır" dedi.

Yazısına çok daha sert sözlerle devam eden Kazak, Saban'la yakın sürede karşılaşıp yazdığı şeyleri yüzüne de söylemek için sabırsızlandığını söyledi.

Nedim Saban ise Kazak'a twitter'dan cevap verdi. Oyuncuların zorla sahneye çıkarılmadığını, ortak bir karar aldıklarını söyleyen Saban, "dünyamızda bazı tiyatrocular virüs gibi.bulaşmak için zayıf anlarımızı kolluyor ama farkında değiler o virüsler kendi bünyelerini kemiriyor" sözleriyle Kazak'ı hedef aldı.

Genç oyuncunun ölümünün ardından başlayan tartışma uzun süre devam edeceğe benziyor.
.

haberturk.com