Medya
23 Ara 2011 11:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:09

SÜRMANŞETTE FOTOĞRAF YANLIŞI! RADİKAL'DEN 33 YILLIK MARAŞ HATASI!

Radikal 33 yıl sonra ilk defa yayınlanan Maraş Katliamı fotoğraflarında çok çarpıcı bir yanlış yaptı hem de sürmanşetten...

Radikal gazetesi dün Maraş Gerçeği isimli bir yazı dizisi yayınlamaya başladı.

Ayça Örer ve Abdullah Kılıç tarafından hazırlanan yazı dizisinin dün gazetenin sürmanşetindeki görseli ise çok çarpıcı bir yanlış içeriyordu.

SÜRMANŞETTE FOTOĞRAF YANLIŞI

"Katliamın 33. yıldönümünde Maraş Gerçeği" başlıklı anonsta kullanılan fotoğraf 1978 yılında Maraş'ta yaşanan katliamdan değil, 1977 1 Mayıs'ında Kazancı Yokuşu'nda çekilmişti.  Yerde yatanlar 1 Mayıs kutlamalarına katılmak için Taksim Meydanına gelen ancak üzerlerine açılan ateş sonucu Kazancı Yokuşu'na sıkışan ve yaşamını yitiren yurttaşlarımıza aitti.

BİRGÜN HATAYI FARKETTİ VE UYARDI

Hatanın farkına varan BirGün gazetesi medya sayfası uyarısını şöyle yaptı:

"Radikal yazı işlerindeki meslektaşlarımızın 1 mayıs 1977'nin simge fotoğraflarındna birini 'maraş katliamı' dizisini anonslarken kullanmalarının tamamen iyi niyetli bir hata olduğunu düşünüyoruz. NE de olsa ülkemizin tarihi bir katliamlar tarihi. Bu kadar çok katliam olunca zaman zaman yanlışlıkların ortaya çıkması mümkün. (...) Radikal'in bir an önce bu hatalarını okuyucularına duyurarak bu fotoğrafın galat-ı meşhur bir Maraş fotoğrafı olmasının önüne geçeceğini umuyoruz."