Gündem
18 Eki 2012 14:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:16

SURİYE'DE TUTUKLU GAZETECİLER İÇİN BEŞAR ESAD'A MEKTUP!

Basın Konseyi, Suriye'de tutuklu bulunan gazetecilerin serbest bırakılmaları için Beşar Esad'a mektup gönderdi.

Basın Konseyi, Suriye’de tutuklu bulunan gazetecilerin Kurban Bayramı’ndan önce serbest bırakılmaları için Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a mektup gönderdi.

Basın Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamada, dün yapılan yüksek kurul toplantısında, Suriye’de tutuklu bulunan gazeteciler Cüneyt Ünal ve Beşar Fehmi Kadumi’nin serbest bırakılmaları için Esad’a bir mektup yazılmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit adıyla İstanbul’daki Suriye Arap Cumhuriyeti Başkonsolosluğu’na teslim edilen mektupta, şu ifadeler yer alıyor:

“Sayın Beşar Esad. Bildiğiniz üzere, Türk Gazeteci Cüneyt Ünal ve Filistinli Gazeteci Beşar Fehmi Kadumi uzunca bir süredir gazetecilik adına görevli gittikleri ülkenizde tutuklu bulunmaktalar. Tüm İslam aleminin ortak değeri olan mübarek Kurban Bayramı’nın yaklaştığı bu günlerde, yalnızca mesleki faaliyetini yaptığı için tutuklanan ve 17 yıldır profesyonel olarak gazetecilik yapan meslektaşımızın serbest bırakılarak, bayramı ailesi ve çocukları ile birlikte geçirmesini istiyoruz. Bu sebeple sizden özel olarak ricada bulunuyor ve bu ilginizin en kısa zamanda olumlu sonuç vereceğini umuyoruz.”