Gündem
03 Ağu 2011 08:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:38

SUNUCU UĞUR ASLAN'A KURYE SUÇLAMASI!

'Karagümrük Yanıyor' dizisiyle tanınan ve Deniz Feneri soruşturmasında gözaltında bulunan Uğur Arslan 'kuryelik'le suçlanıyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sürdürdüğü ‘Deniz Feneri’ soruşturması kapsamında aralarında sunucu Uğur Arslan ve Kanal 7 çalışanlarının da bulunduğu beş kişi gözaltına alındı. Arslan’ın Türkiye’deki Deniz Feneri Derneği’nin kurucusu olduğu ve Almanya’daki Deniz Feneri e.V.’yle Türkiye’deki dernek arasında ‘kuryelik’ yaptığı iddia ediliyor.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadesi alınacak olan Uğur Arslan’ın, ‘suç örgütüne üye olmak’, ‘evrakta sahtecilik’ ve ‘dolandırıcılık’la suçlandığı öğrenildi. Türkiye’deki Deniz Feneri Derneği’nin kurucu başkanı olan Arslan’a, ‘Almanya ve Türkiye’deki dernekler arasında kuryelik yaptığı’ yönündeki iddiaların sorulacağı belirtildi. Gözaltına alınan zanlılardan Harun Kapıyoldaş’ın, iki dernek arasındaki para trafiğinde kilit role sahip olduğu; Almanya’daki dava kapsamında tutuklanan Mehmet Gürhan ile ticari ilişkilerde bulunduğu iddia edildi. Almanya savcılığının yaptığı soruşturma kapsamında, Kapıyoldaş’a, dört teslimatta 350 bin Euro verildiği yönündeki belgelerin mahkeme kayıtlarına yansıdığı ifade edildi.

Eski RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’ın tutuklanması istemiyle mahkemeye yazdığı sevk yazısında, bir dönem özel bir kanalda yayımlanan ‘Karagümrük Yanıyor’ isimli diziyle hatırlanan sunucu Uğur Arslan’la ilgili de değerlendirmelerde bulunulmuştu. Yazıda Kanal 7’de 1996 yılında adı sonra ‘Deniz Feneri’ olarak değiştirilen ‘Şehir ve Ramazan’ isimli bir program yapıldığı anlatıldı. Sunuculuğunu Arslan’ın yaptığı programla ilgili şöyle deniymişti: “Programın kamuoyunda ilgi görmesi üzerine, 1998 yılında şüphelilerin ortak ve yöneticisi olduğu şirketlerde çalışan Engin Yılmaz ve Uğur Arslan gibi kişiler tarafından merkezi Zeytinburnu ilçesinde bulunan ‘Deniz Feneri’ isimli derneğin kurulduğu, bu derneğin yaptığı çalışmalar sonucunda kısa sürede Almanya’da yaşayan yurttaşlarımız arasında ilgi ve sempati toplamakla 29 Eylül 1999 tarihinde Almanya’da Deniz Feneri e.V isimli dernek kurulmuştur.”

İlk iki dalgada tutuklu sayısı 5
Almanya’daki ‘Deniz Feneri e.V’de yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine bu ülkede başlatılan soruşturmanın sonunda dava açılmıştı. Bu davanın iddianamesinde Almanya’daki dernekle Türkiye’de ‘Deniz Feneri Derneği’ arasında ilişki olduğu öne sürülmüştü. Ankara’da yürütülen Deniz Feneri soruşturmasının ilk dalgasında eski RTÜK Başkanı Zahid Akman ve Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman’ın da bulunduğu beş kişi gözaltına alınmıştı. Akman ve Karaman’la birlikte dört kişi tutuklanmıştı. Aynı soruşturmanın ikinci dalgasında, Almanya’daki Deniz Feneri Derneği’nin kayıtlarının Türkiye’den tutulduğu tespit edilen şirket olan Atlas isimli firmanın genel müdürü Hacı Nayır’ın aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alınmıştı. İkinci dalga sadece şüphelilerden Ali Solak tutuklanmıştı. Tutuklu sayısı 5’e çıkmıştı.