Medya
24 Ağu 2012 10:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:03

SÜNGER BOB EŞCİNSEL Mİ?

Çizgi film Sünger Bob hangi ülkede afaroz edilme tehlikesiyle karşı karşıya?

Sünger Bob’la tanışmam yeni oldu. İki yıldır bu çizgi filmi izleyen bir hayranı sayesinde... Ve bu kuşak çocukların en çok izledikleri çizgi filmlerin başında geliyor. Hem bizde, hem başka ülkelerde. Ama bugün çizgi film, Ukrayna’da ‘afaroz’ edilme tehlikesiyle karşı karşıya. Bob ve arkadaşı deniz yıldızı Patrick arasındaki ilişki nedeniyle.
Toplum ahlakını korumaktan sorumlu Ukrayna Ulusal Komisyonu bu suçlamayı (!) yapmış. Rapor hazırlamış ve demişler ki, “Bob ve Patrick eşcinsel bir çift oluşturarak çocukların ahlakını bozuyor, derhal televizyonlarda yayını durdurulsun!”

İzleyen çocuk dikkat dağınıklığına uğruyormuş
Bu, Sünger Bob’un başına gelen ilk ‘kaza’ değil. Bizim Bob, geçen yıl ABD’de Virginia Üniversitesi’nin gadrine uğramış! Küçüklerin bu çizgi filmi 9 dakika izlediğinde beyinlerinin ‘gevşediği’ni, bunun sonucu olarak, dikkat ve öğrenme bozukluğuna uğradığını öne sürmüş araştırmacılar!

Ülkede istenmeyen çizgi filmler
Bu ülkenin afaroz ettiği çizgi film sadece ‘Sünger Bob’ değil. ‘Simpsons’, ‘Family Guy’ ve ‘Futurama’ için de bu komisyon ‘ülkeden uzak dursun’ raporu vermiş...

Sina Koloğlu/Milliyet