Gündem
21 Oca 2016 17:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:18

Sultanahmet tweet’lerine kaldırma kararı!

Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği, Sultanahmet patlamasıyla ilgili yeni kararıyla 137 haber ve içeriği daha sansürledi.

Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği, Sultanahmet patlamasıyla ilgili yeni kararıyla 137 haber ve içeriği daha sansürledi. Böylece engellenen içerik sayısı 360’a çıktı.

Sultanahmet Meydanı’nda 12 Ocak tarihinde 10 Alman turistin öldüğü canlı bomba saldırısına ilişkin tweet’ler hakkında kaldırma kararı çıktı. TİB tarafından alınan karar, aralarında Diken’in de olduğu hesap sahiplerine iletildi.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafınfan gönderilen mesaj şu şekilde:

“Başkanlığımız tarafından tarafınıza 5651 Sayılı Kanunun 8/A maddesi kapsamında gecikmesinde sakınca bulunan hal kapsamında bildirilen içerik çıkartılması kararı Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği’nin 15.01.2016 tarih ve 2016/74 D. İş sayılı kararıyla onaylanmıştır.”

‘Başbakanlık talep etmiş, TİB uygulamış, Gölbaşı onaylamış’

Kararı Facebook hesabında paylaşan Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Yaman Akdeniz “Bu Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliğinin 5651’in 8/A maddesi kapsamında verdiği ve bilinen 53. karar. Her biri birbirinin aynısı ve hepsi gerekçesiz ve neden bu içeriklere erişim engellendiği kararda yazmıyor. Başbakanlık talep etmiş, TİB uygulamış, Gölbaşı da onaylamış. O kadar. Basın ve ifade özgürlüğü, vatandaşın haber alma ihtiyacı veya özgürlüğü? Yok. AYM ve AİHM kararları ve içtihatları? Yok. Sansür? Var, hem de total sansür. İtiraz edersem ne olur? Reddedilir. AYM’e gidersem ne olur? Bayağı bir beklersin. AİHM? AYM artı 3 sene. Çözüm? Kerem Altıparmak ile üzerinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.