Gündem
15 Ağu 2014 11:40 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:34

Süleyman Seba son yolculuğunda! Arena'da İzdiham...

Süleyman Seba çok sevdiği Beşiktaş’ına ve gönül dostlarına bugün veda ediyor.

Türkiye yeri dolmayacak bu ‘güzel insana’ el sallıyor. Seba'nın naaşı önce evine getirildi ve burada helallik alındı. ve Akaretler'e kulüp binasına geçildi. Seba'nın naaşı ardından Vodafone Arena Stadı'na getirildi. Seba'nın son yolculuğuna uğurlanırken Beşiktaş Köyiçi sokakları ve stada çıkan yollar büyük bir taraftar yoğunluğu yaşanıyor.

Efsane Başkan Süleyman Seba son yolculuğuna uğurlanıyor. Stattaki tören öncesi ev ve kulüp binasında helallik alındı. Ardından Seba'nın naaşı Vodafone Arena'ya getirildi. Taraftarlar cenazeye büyük ilgi gösteriyor.

Önce evine getirildi

Seba’nın naaşı, Nişantaşı Amerikan Hastanesi’nden alındıktan sonra ilk olarak evinin önüne getirildi.

Burada komşulardan ve sevenlerinden helallik alındı. Ardından alkışlar içinde Akaretler'e kulüp binasına geçildi. Burada da Beşiktaş’ın kulüp personelinden helallik alındı.

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın naaşı saat 10.00'da hastaneden çıkarılarak evinin önüne getirildi.

Hastane önüne büyük ebatta bir Süleyman Seba posteri ve bir Beşiktaş Bayrağı asıldı.

Seba'nın naaşı çıkarken hastanede eski talebelerinin yanında olduğu görüldü. Samet Aybaba, Rıza Çalımbay, Gökhan Keskin gibi efsane kadronun efsane isimleri Seba'yı son yolculuğuna uğurlamak için hazır bulundu. Beşiktaş Belediyesi Eski Başkanı İsmail Ünal ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedaroğlu da hastaneye gelen isimler arasında yer aldı.

Stat doldu, futbolcular da geldi

Kapalı tribünün alt kısmı yani inşaatı biten bölüm tamamen doldu. Teknik Direktör Bilic ve Beşiktaş futbol takımı cenaze töreni için geldi. Beşiktaş Kulübü teknik heyeti, malzemecileri, Seba'nın başkanlığı döneminde görev yapanlar, altyapı takımları, basketbol ve voleybol takımları statta yerini aldı.

Çarşı'da saygı duruşu - Beşiktaş sokakları inliyor

Seba, Beşiktaş semtinden tarfatarlar tarafından uğurlanıyor. Dakikalar geçtikçe artan bir kalabalık var. Çarşı 1 dakikalık saygı duruşunun ardından Kartal Heykeli'nden yürüyüşe geçti. Efsane Başkan Süleyman Seba için, Beşiktaş Çarşı'da alkış tutuluyor.  Köyiçi'nden Dolmabahçe'ye ağaçlı yola çıkan tarafta yoğun taraftarlar var ve Seba tezahüratları yapılıyor. 'Beşiktaş'ın babası Süleyman Seba", "Babaların Babası Süleyman Seba" Babalara ölüm yakışmaz Süleyman Seba, Bu gece gözyaşımızı kimse silmesin, unutursak kalbimiz kurusun" "Seba ölmedi kalbimizde yaşıyor" tezahüratları ile Beşiktaş sokakları inliyor.

Seba'nın naaşı Vodafone Arena'da

Seba'nın naaşı eskiden statta eski açık tribünü olarak belirtilen yere doğru götürüldü. Konuşma için hazırlanan kürsünün yanında Seba'nın naaşı yer alacak. Stada Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarları hep birlikte girdi.

Daha sonra yapımına devam eden Vodafone Arena’nın eski açık tribününde hazırlanan özel bölümde saat 12.00’de bir tören düzenlenecek. Seba’nın naaşı daha sonra stadın karşısındaki Dolmabahçe Camii’ne getirilecek. Cuma namazına müteakip kılınacak cenazı namazı sonrası Seba’nın naaşı, Feriköy Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, saat 12.00'de başlayacak törene katılmak isteyenler, Gümüşsuyu Caddesi'ndeki kapıdan tören alanına giriş yapabilecek. Siyah-beyazlı kulüp, çevre yollar trafiğe kapatılacağı için taraftarından törene araçsız gelmelerini istedi.

DOLMABAHÇE'YE ÖZEL İZİN
Süleyman Seba’nın ani vefatı, renk ayrımı olmaksınız tüm Türkiye’yi adeta yasa boğdu. Spor dünyası kadar siyasiler de büyük şok yaşarken, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Seba’nın yeğeni Tayfur Havutçu’nun telefonları da susmak bilmedi. Cenaze programının netleşmesinden önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Havutçu’yu aradı. Cenaze töreniyle ilgili herhangi bir şeye ihtiyaç olup olmadığını soran Topbaş’a, Havutçu “Başkanım, stadın da karşısında olması nedeniyle cenaze namazının Dolmabahçe Camii’nde kılınmasını istiyoruz” yanıtını verdi. Daha önce trafik sorunu nedeniyle cenaze törenlerine izin verilmeyen Dolmabahçe Camii konusunda gerekenin yapılacağını belirten Topbaş, “Gereken neyse yapılacaktır. Emniyetle de görüşeceğim. Her türlü önlem alınacak, cenaze namazı Dolmabahçe’de kılınacak” dedi.

CENAZE ARACI SAHAYA GİRECEK
Vodafone Arena’da gerçekleşecek cenaze töreni için 2 bin kişilik yer ayrıldı. Cenaze arabası sahaya inecek ve Vodafone Arena’nın açılışını yapması istenen Seba’nın naaşı, santra noktasına getirilecek. Töreni yayınlayacak TV’ler için de özel bir podyum yapılacak.

'KARA' KARTAL OLMA VAKTİ
Beşiktaş’ın Çarşı Grubu’nun Süleyman Seba’nın vefatı sonrası yaptığı 3 günlük yas çağrısının ardından Dolmabahçe Caddesi, Siyah-Beyaz bayraklarla süslendi... Ayrıca stat inşaatında ve BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde bayraklar yarıya indirildi. Grubun yaptığı çağrıda, Seba’nın bugün yapılacak cenaze töreninde siyahlar içinde uğurlanması ve herkesin ‘Kara’ Kartal olması istendi.

GORDON MİLNE VEDAYA GELDİ
Süleyman Seba’nın Beşiktaş tarihine geçen altın yıllardaki en büyük destekçisi Gordon Milne’idi kuşkusuz. 6.5 yıl Seba ile çalışan ve 3 lig şampiyonluğunun yanı sıra sayısız kupa kazanan İngiliz teknik adam, acı kaybı dönemin yöneticisi Erhan Solu’dan öğrenmişti. Seba için “Türkiye muhteşem bir insanını kaybetti. Acım çok büyük” diyen Milne, bugünkü cenaze töreni için dün İstanbul’a geldi.