Gündem
11 Mar 2010 16:17 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:09

ŞUBAT AYINA DAMGASINI VURAN OLAY NE? İŞTE O ARAŞTIRMA!..

Medya Takip Merkezi'nin (MTM) araştırma raporlarına göre hangi olay Şubat ayına damga vurdu?

 
ŞUBAT AYINA "YARGI BAĞIMSIZLIĞI" TARTIŞMALARI DAMGASINI VURDU...

Medya Takip Merkezi'nin yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre; geçtiğimiz aya damgasını vuran konu "yargının bağımsızlığı" tartışması oldu.  Başsavcının gözaltına alınmasıyla başlayan hararetli tartışmalar, hükümet ve Yargıçlar Birliği arasında gerilime neden oldu.  Medyanın yakın markajına giren "yargı bağımsızlığı" tartışmaları, Türkiye'nin uzun zamandır en önemli gündem konuları arasında üst sıralarda yer bulan Ergenekon ve terör haberlerini geride bırakarak, toplam 26 bin 719 habere konu edildi.

BALYOZ DARBE PLANI GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR...

Taraf gazetesinin iddiasıyla gündeme gelen "Balyoz Darbe Planı",  Şubat ayında da gündemdeki yerini korudu.  Medyanın ve Türk halkının yakın takibine giren konu ay boyunca 12 bin 918 habere konu edildi. Darbe planına gösterilen ilgide,  önceki aya oranla ciddi bir artış gösterdi.

Geçtiğimiz ay medyada en çok yer bulan bir diğer konu da Sevgililer Günü oldu.  Sevgililerin hayatına renk katan bu özel gün, ekonomiyi de canlandırdı. Sevgililer Günü; gazete, dergi, haber siteleri ve televizyon kanallarında 8 bin 344 habere konu edildi.

DOĞAL FELAKETLER ÜZÜNTÜ YARATTI...

Şubat ayında ülke gündeminde en çok yer bulan konulardan biri Türkiye'nin çeşitli illerinde can kaybına ve büyük tahribatlara neden olan sel felaketiydi. Sel; ay boyunca, gazete, dergi, TV kanalı ve haber siteleri toplamında 2 bin 779 habere konu edildi.

Yılın ikinci ayında en çok yankı bulan bir diğer doğal felaket haberi ise yurt dışından geldi. Karayipler'in en yoksul ülkesi Haiti'de meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde binlerce kişinin ölmesinin ardından Şili'de yaşanan deprem, tüm dünyada derin sarsıntı yarattı. Binlerce kişinin ölümüne neden olan deprem, dünya medyasının yanı sıra Türk medyasının da yakın takibindeydi.

Ayın öne çıkan diğer başlıkları;

      Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 60. Berlin Film Festivali Berlinale çerçevesinde, Türk sinemasını tanıtmak amacıyla ''Berlin'de Türk Sineması'' gecesi düzenlendi.

      Fransa Kültür Bakanlığı, Yönetmen Fatih Akın'ı, "sanat ve edebiyat şövalyesi ödülü'' (Chevalier des Arts et des Lettres) ile onurlandırdı.

      8. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, İstanbul, Kars ve Sinop'ta 12 Mart-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek. Filmmor Kadın Kooperatifi tarafından bu yıl 8. kez gerçekleştirilecek festivalin filmleri, 12-21 Mart tarihlerinde İstanbul'da Fransız Kültür Merkezi, Goethe Enstitüsü ve İstanbul Modern salonlarında gösterilecek.

      60. Berlin Film Festivali'nde büyük ödül alan Altın Ayı'yı büyük bir sürpriz yaparak Türk filmi "Bal" kazandı.

      Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl "Sinema" dalında verilen "Aydın Doğan Ödülü"ne, yönetmen Nuri Bilge Ceylan layık görüldü.