Gündem
13 Mayıs 2011 09:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:21

"STV DİZİLERİ YERİNE DANSÖZ İZLEYİN!" DİYEN CÜBBELİ'YE STV'DEN SERT CEVAP!

Samanyolu TV dizilerini izleyeceğinize dansöz seyredin diyen Cübbeli Ahmet Hoca'ya sert tepki.

Samanyolu TV'den açıklama

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Sayın Ahmet Mahmut Ünlü'nün bir konuşmasında"Samanyolu TV" hakkında sarfettiği sözler son derece talihsiz olmuştur.

 Öncelikle, “başkalarıyla alay edilmemesi, kötü lakap takılmaması” noktasında tebliğ ve irşat hizmetleri yürüten kişilerin daha hassas ve sorumlu davranması gerekir. Samanyolu TV'nin “Saman televizyonu mu ne” şeklinde zikredilmiş olması camiamızı derinden üzmüştür.

Halkımızın büyük sevgi ve saygısına mazhar olmuş, İslam dinini yaşama ve yaşatmada hassasiyeti ile tanınan Mahmut Efendi hazretlerinin dergahına mensup bir kişinin, “orada bir dizi varmış, başını sonunu seyretmedim” diyerek, mahiyetini bilmediği bir konuda tahkik etmeden ithamda bulunması da taşıdığı toplumsal sorumluluğa uygun düşmemiştir. “Bilmediğin şeyin ardına düşme” evrensel kaidesi uyarınca olayların doğruluğunu araştırmadan sarfedilecek sözlerden, yapılacak işlerden “göz, kulak ve kalbin” sorumlu olacağı unutulmamalıdır.

Samanyolu TV'nin dünyanın dört bir yanına ulaşan programları insanlara iyinin, doğrunun sunulması; milli ve manevi değerlerimizin yaşatılması amaçlarına matuftur. Dünyanın birçok ülkesinde yayınlarımız çok büyük takdirle karşılanmaktadır. Buna mukabil Samanyolu TV hakkında “dansöz seyretsen günahkar olursun, bunları seyretsen gavur olursun. İslami gibi geçinip ne zehirler yutturuyorlar.” şeklinde isnatlarda bulunulması hem son derece yakışıksızdır, hem de büyük bir hak ihlalidir.

Samanyolu TV'de yayınlanan “Hakkını Helal Et” isimli dizinin 12. bölümü bütünüyle izlendiğinde isnatların ne derece haksız ve mesnetsiz olduğu görülecektir. Dizide iddia edildiği gibi “Yahudi ve Hıristiyanların cennete sokulması” sözkonusu değildir, bilakis gayrimüslim bir kişi olan Agop'un İslamı seçmesi işlenmiştir.

“Diyalog insanları kafir edecek” şeklindeki haksız iddialara karşın, farklı din müntesipleriyle diyalog çalışmalarının dünya üzerinde Müslümanlara karşı önyargılı bakış açılarını değiştirdiği, Müslümanlara ve İslam dinine olumlu bakılmasına vesile olduğu da aklı selim sahibi herkes tarafından kabul edilen bir gerçektir. Bu noktada, sadece "Diyaloğun Meyvesi" isimli belgeselin izlenmesinin dahi konunun doğru anlaşılmasına katkı sağlayacağı kanaatindeyiz.

Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz.