Medya
03 Eki 2011 10:27 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:51

STAR TV SATILDI; TÜM GÖZLER YILMAZ ÖZDİL VE UĞUR DÜNDAR'A ÇEVRİLDİ!

Medyaradar'ın bombası, hafta sonunun en çok konuşulan hableri oldu, kanalda endişeli bekleyiş başladı.VAROL ERSOY yazdı...

Bu yılın başında küçülme kararı alan Doğan Medya Grubu, Milliyet ve Vatan gazetelerini Demirören-Karacan ortaklığına sattıktan yaklaşık 4 ay sonra, bu kez Star TV’yi Doğuş Grubu’na satma kararı alarak amacına biraz daha yaklaştı.
MEDYARADAR’ın patlattığı bu bomba haber, sadece medya dünyasında değil; tüm Türkiye’de büyük bir yankı buldu. Haber Star TV binasında şaşkınlıkla karşılanırken, gözler Anahaber Bülteni Yayın Yönetmeni Yılmaz Özdil’le, anchormen Uğur Dündar’a çevrildi.
Büyük bir titizlikle gizlenen satış görüşmelerinden haberi olmayan Özdil ve Dündar, anlaşma kararını herkes gibi ilk kez MEDYARADAR’dan öğrendi.

Konu hakkında çok fazla konuşmak istemeyen Özdil’in yakın çevresine, “Bekleyip, göreceğiz” dediği belirtilirken, dün öğle saatlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bu akşam yayınlanacak olan Arena programı için bant çekimi yapan Uğur Dündar’ın, satıştan duyduğu kaygıyı dile getirdiği gözlendi.

Star TV Haber Merkezi’nin çalışanları ise, hükümete yakınlığıyla bilinen Doğuş Holding’in özellikle seçimlerden sonra NTV’de yaptığı “iktidarla ters düşenleri ayıklama operasyonunu” hatırlatarak, “İşsiz kalma sırası bize mi geldi” diye endişelerini dile getirdiler.
Doğuş Holding çatısı altında aynı yayın politikasıyla devam etmelerine kesinlikle izin verilmeyeceğini söyleyen Star Haber çalışanları, Özdil’in ve Dündar’ın bu konuda taviz vermeyeceğinden de emin görünüyor.
Kulislerde konuşulan senaryoya göre yeni patronlar önce Özdil’i göndermekle yetinecek, Uğur Dündar’dan ise kalması ve devam etmesi istenecek… Böylece doğabilecek kamuoyu tepkisi frenlenmeye çalışılacak.
Ancak deneyimli anchormen’in “Kader arkadaşım” dediği Özdil’i yalnız bırakmayacağı ve her durumda birlikte hareket etmeye kararlı olduğu da konuşulanlar arasında…

Haberleriyle “muhalif kanat”ta bulunan Star TV’nin; NTV, NTVSpor, Cnbc-e, e2, Kral TV gibi kanalları elinde bulunduran Doğuş Grubu’na geçmesiyle hükümete yakın medya daha da güçlenecek.
Bu satış, tahmin edilebileceği gibi muhalif yazar, haberci ve programcıları yüzünden iktidarla arası bozuk olan Aydın Doğan’ın biraz daha rahatlamasını da sağlayacak…
Milliyet ve Vatan’ın satışından sonra muhalif isimlerin çoğundan “kurtulan” Aydın Doğan’ın elinde kalan gazetelerde ve televizyonlardaki sayılı muhalif isimlere ise, hükümetin tahammül göstermesi bekleniyor.

Gelişmeleri izlemeye devam edeceğiz…
Eğer medyada olup bitenlerden herkesten önce haberdar olmak istiyorsanız, gözünüz bizde olsun!

VAROL ERSOY