Spor
07 Şub 2023 12:26 Son Güncelleme: 07 Şub 2023 12:34

Spor federasyonları deprem için seferber oldu

Türkiye'deki spor federasyonları, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerde zarar gören vatandaşlar için bağışta bulundu.

Türkiye Karate Federasyonu, depremzedelere AFAD üzerinden verilmek üzere 100 bin lira bağışta bulunduklarını duyurarak,"Yaşanılan deprem felaketinin yaralarına bir nebze de olsa derman olabilmek adına yardım kampanyasına katkı sağlayarak devletimiz ve milletimizin yanında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz." açıklamasında bulundu.

Türkiye Tekvando Federasyonu 150 bin TL ile depremzedelere destek oldu.

Türkiye Kick Boks Federasyonu, Türkiye Okçuluk Federasyonu ve Türkiye Hentbol Federasyonu da depremden etkilenen vatandaşlara destek amacıyla 100'er bin TL bağışta bulundu.

Dün 50 bin TL bağışta bulunan Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu, 50 bin TL daha ekleyerek bağış miktarını 100 bin TL'ye çıkardıklarını duyurdu.

Bağış kampanyası başlatan Türkiye Futbol Federasyonu ise şu açıklamayı yaptı:

"Milletimiz acı bir gün yaşıyor... Kurtuluş Savaşımızda şerefle kanını döken, kahramanlık destanları yazan ve bayrağımıza rengini veren şehitler diyarı illerimizde bugün yaşanan depremler tüm milletimizi yasa boğdu.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve başta Hatay, Gaziantep, Adana, Osmaniye, Diyarbakır, Malatya ve Şanlıurfa olmak üzere birçok ilimizde hissedilen depremler sonucu ne yazık ki büyük can kayıpları yaşadık. Hala enkaz altında kurtarılmayı bekleyen birçok vatandaşımız mevcut.

Sadece bu illerdeki vatandaşlarımız değil, tüm ülke ağlıyor. Hepimizin kalbi, şu an enkazdan çıkarılan ve çıkarılmayı bekleyen kardeşlerimiz ile birlikte atıyor. Bütün Türkiye'nin düşünceleri, 1999 depreminin acı hatıraları eşliğinde bugün acı çeken kardeşlerinde.