Spor
25 Nis 2024 11:52 Son Güncelleme: 25 Nis 2024 12:38

Galatasaray'da dört ayrılık

Şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Galatasaray'da önümüzdeki sezon takımda yer almayacak isimler yavaş yavaş şekillenmeye başladı.

Şampiyonluk yolunda dört puanlık avantaj yakalayan Galatasaray’da, yeni sezon planlaması da yapılıyor. UEFA Şampiyonlar Ligi için çok daha güçlü kadro kuracak olan Aslan'da Tanguy Ndombele, Carlos Vinicius, Hakim Ziyech ve Serge Aurier ile yolların ayrılması planlanıyor.

Bu dört oyuncunun mukaveleleri haziran ayında sona eriyor. Bu isimlerin hiçbiriyle devam edilmesi düşünülmüyor. Özellikle de 3,1 milyon avro alan ve satın alma opsiyonu 15 milyon euro olan bonservisi Tottenham’daki Ndombele ile...

Kiralık oyuncular içiresinde Okan Buruk’un en yüksek verim aldığı Hakim Ziyech de Chelsea’ye geri dönecek. Fulham’dan kiralanan Carlos Vinicius ile Nottingham Forest’tan alınan Serge Aurier de kalıcı bir değer olarak düşünülmüyor.

ZIYECH'İN AKLI HOLLANDA'DA

Faslı oyuncu, satın alma opsiyonundaki 15 maçlık süreyi doldurdu ve diğer şart olan diz sakatlığı da yaşamadı. Kalması durumunda 2,8 milyon avro yıllık ücret ve 1,5 milyon avro imza parası olan Ziyech’in de aklında tekrar Ajax’a dönmek veya Suudi Arabistan’dan gelecek cazip teklifleri değerlendirmek var. Chelsea ile 2025’e kadar mukavelesi olsa da İngiliz ekibi kadroda tutma taraftarı değil.

GALATASARAY'DA HER ŞEY YERİNDE

Muslera, Torreira, Abdülkerim Bardakcı, Kaan Ayhan ve Barış Alper Yılmaz ile uzun vadeli anlaşma yapılması da takımdaki iç huzuru gösteriyor.

BARIŞ ALPER VE DAVINSON SANCHEZ

Şu anki görüntüye göre her geçen gün üzerine koyarak giden Barış Alper Yılmaz’ın ise takımda tutulması zor görünüyor.

Galatasaray’da bir anda tavan yapan ancak son beş maçta sadece 20 dakika görünen Davinson Sanchez için menajeri Avrupa’da kulüp bakıyor. Tottenham’dan 9,5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında alınan Kolombiyalı stoperin sezon sonunda takımdan ayrılma ihtimali oldukça yüksek.