Medya
11 Şub 2015 11:39 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:02

Sözcü'den olay manşet! 10 farklı Erdoğan!

Sözcü, dün Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay başkanlığına Zühtü Arslan ve İsmail Rüştü Cirit'in seçilmesinin ardından hayli ilginç bir manşetle çıktı.

Ulusalcı yayın politikasıyla bilinen Sözcü, dün Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay başkanlığına Zühtü Arslan ve İsmail Rüştü Cirit'in seçilmesinin ardından hayli ilginç bir manşetle çıktı.

'Tek adam devleti' başlıklı haberde Sözcü, Erdoğan'ı başbakanlıktan genelkurmay başkanlığından, emniyet müdürlüğünden MİT müsteşarlığına devletin en önemli kademelerindeki koltuklara 'tek tek' oturttu.

"Kendisi Cumhurbaşkanı...Meclis çoğunluğu onun elinde... Başbakan deseniz zaten kendisi atadı..." denilen haberde Türkiye'de güçler ayrılığı ilkesinin kalmadığına dikkat çekildi.



Sözcü, "Askerden polise, MİT'ten meddyaya kadar her şey ona bağlı... Buna rağmen hala başkanlık diyor..." yorumunu yaptı.

Erdoğan'a pay biçilen koltuklar, Cumhurbaşkanlığı'nın ardından şöyle: Başbakan, Meclis Başkanı, Anayasa Mahkemesi Başkanı, Genelkurmay Başkanı, Yargıtay Başkanı, Danıştay Başkanı, Emniyet Genel Müdürü, MİT Müsteşarı, Medya Grup Başkanı.