Magazin
04 Eki 2016 10:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:34

Sözcü yazarından olay iddia: Rüzgar Çetin'i kurtarmak için hangi bürokratlar devreye girdi?

Sözcü gazetesi yazarı Nilay Örnek, alkollü araç kullanırken devriye aracına çarparak bir polisi şehit eden Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin için üst düzey bürokratların devreye girdiğini yazdı.

"Ve bir bomba da şu. Bir takım ‘üst düzey bürokratlar’ aramış Özlem Hanım’ı, 'Aileyle helalleş, davadan vazgeç' demişler" diye yazan Örnek yazısında özetle şu bilgileri paylaştı:

"Trafik kazasında hayatını kaybeden İsmet Fatih Alagöz’ün eşi Özlem Hanım, şikâyetini geri çekince 'Para aldı' dendi, İsmail Küçükkaya’dan öğreniyoruz ki parayı alan o değil. Ve yeni soru şu; Özlem Hanım’ı arayıp ‘Şikayetini geri çek’ diyen ‘üst düzey’ler kimler?

(...)

Ve bir bomba da şu. Bir takım ‘üst düzey bürokratlar’ aramış Özlem Hanım’ı, “Aileyle helalleş, davadan vazgeç” demişler. Özlem Hanım isimlerini söylemiyor ama kim o üst düzey bürokratlar? Çetin ailesiyle, böyle bir kazayla ilişkileri ne?!

ADALET AİLENİN DEĞİL DEVLETİN İŞİ

Merhum polisin annesi, kardeşleri var. Aile, Özlem Hanım’a baskı yapmış da olabilir. Kadın hakikaten yalnız.

Bizlerin gazetelerden, sosyal medyadan ona vermeye çalıştığımız destek bir yere kadar.

Eşini kaybetti, bir dolu insan, üstelik bir dolu mevki sahibi, paralı insan arayıp “Şikâyetini geri çek” diyor; çocuklarına o bakacak, aile de belli baskı yapıyor. Bir de bu büyük bir karar. Bu ülkede kim onurlu davranıp da ev geçindirebildi ki?

Geniş düşünelim; ‘karşılık beklemeden’ ailenin çocukları sahiplenilebilir, okul masrafı karşılanabilir, okul da, yaptırılır cami de…

Aile affetmeyi de seçebilir, bu da insani bir şey, intikam duygusuyla yaşamak da zor.
Beklentim -hâlâ- bu devletten. Suç varsa cezasını verin! Özellikle de trafik cezalarında, kaza da olmadan önce kuralsız, kötü, alkollü otomobil kullananlara!"