Televizyon
02 Mayıs 2023 16:16 Son Güncelleme: 02 Mayıs 2023 16:39

SözcüTV'nin izlenme oranları ortaya çıktı! Zirveye oturmuş...

1 Mart’ta yayın hayatına başlayan, 15 Mart’ta Alişer Delek’in Genel Müdür atanmasıyla transfer atağı yapan Sözcü TV’nin reytingleri belli oldu. Henüz iki aylık haber kanalı zirveye oturmuş…

Sözcü Televizyonu’nun bugün itibariyle rayting ölçümü yayınlandı. Tek yetkili Kantar’ın ölçtüğü, diğer bütün haber kanallarıyla birlikte listelenen tablo tüm haber kanallarının ve reklam verenlerin maillerine bu sabah düştü. Tabloda tüm günde 4. olmayı başaran Sözcü Televizyonu, yıllardır yayıncılık yapan kanalları geride bıraktı.

Ana Haber’de uzak ara birinci

Fatih Portakal’ın sunduğu ana haber programı rakiplerinin neredeyse toplamından fazla bir raytinge sahip. 19:00 – 20:30 arasında yayınlanan Ana Haber yayına başladığı ilk günden bu yana haber kanalları arasında birinciliğe oturmuş.

Prime Time’da liderleri geride bıraktı

Dün açıklanan sonuçlarda dikkat çeken ise Prime Time saatleri, yani akşam saatleri. Dün akşam Haber Türk’te Meral Akşener, Halk TV’de Mithat Sancar olmasına rağmen Sözcü TV bu kanalları geride bıraktı. Aynı saatlerde Sözcü Televizyonu’nda İsmail Saymaz ve Ersan Şen’in katıldığı Sokağın Sözü programı vardı. Programın raytingi her iki liderin yayını da geçti.

Ebru Baki izleyenleriyle transfer olmuş!

Haber Türk’ten transfer olan Ebru Baki, aynı saatlerde Sözcü TV’de yayın hayatına başladı. 09-12 saatlerinde yayınlanan Para – Politika programı benzer program yapan haber kanallarından çok izleniyor.

“Bu daha başlangıç”

Medyaradar’ın ulaştığı Sözcü TV Genel Müdürü Alişer Delek, bugün açıklanan sonucu beklediklerini söylerken “Kanalımız daha 2 aydır yayında. Sözcü Gazete’si ve internet sitesinin gücüyle, kurulum ve alışkanlık sorununu da kısa sürede aşıp zirveye oturacağız. Bu daha başlangıç” dedi…

Alişer Delek dün sosyal medyadan paylaştığı resmi rayting verilerinde de Sözcü TV’nin tüm günde ikinci olduğunu, “bu işi seviyor ve biliyoruz” ifadesiyle duyurmuştu.

Yayın hayatına 1 Mart’ta başlayan Sözcü TV, Fatih Portakal, İsmail Saymaz, Can Coşkun, İpek Özbey, Serap Belovacıklı, Ebru Baki ve Uğur Dündar gibi televizyon yıldızlarını kadrosuna kattı.

Not: Rekabet gereği reytingler ve kanal sıralamaları yukarıda açıklanmamıştır.