Politika
30 Nis 2023 13:44 Son Güncelleme: 30 Nis 2023 14:00

Soylu, Yavaş'ı hedef aldı: Senin milliyetçiliğine yazık

İstanbul 2. Bölge 1. sıra Milletvekili adayı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir yayında Mansur Yavaş'a "Senin milliyetçiliğine yazık" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "HDP de Meclis’te olup derdini anlatmak istiyordur, meşrudur bu şekilde düşünüyorsa. Demirtaş’ın ‘PKK silah bırakmalı’ açıklamasını gördüm. HDP bu şekilde Meclis’e gelip Meclis’in güçlü olmasını isteyip PKK’ya ‘Silah bırakın, ne konuşulacaksa Meclis’te konuşulsun’ diyecektir belki" açıklamasına "Selo’nun, Murat Karayılan’ın diliyle konuşmak Mansur Yavaş’a yakışır mı? Senin milliyetçiliğine yazık" diyerek tepki gösterdi.

Soylu, Tv100'de katıldığı yayında, Mansur Yavaş'ı HDP hakkındaki sözleri üzerinden hedef aldı. 

Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Terör örgütü PKK on binlerce insanı, çoluğu cocuğu öldürecek... Bütün bunlarla ilgili sonra şöyle söyleyecekler, 'silahı bırakırlarsa...' Mansur Yavaş da aynı şeyi söylüyor. Senin milliyetçiliğine yazık. Bunların ciğerleri beş para etmez. İktidar için her şeyi yaparlar. 

'Kendi silah bırakacaklarını söylüyorlar, belki Meclis'e gelince bırakırlar.' Zaten Meclis'e ilk kez geliyorlar Mansur Bey! Sen bu milleti herhalde kendin gibi zannettin. Ayıp ya, hiç olmazsa sus. Milletçiyim diye sağda solda söylüyorsun. Boyuna bosuna endamına yakışmaz. Neyi bırakacaklar? 86 terörist kalmış Türkiye'de. Adım atamıyorlar. 

Selo’nun, Murat Karayılan’ın diliyle konuşmak Mansur Yavaş’a yakışır mı? Ayıp değil mi? Ne olacak seçim alacak... Ankara'da aldın da ne oldu? İstanbul'da aldı da ne yaptı? İstanbul'da aldığı belediyede vaatlerin yüzde 86'sını hiç yapamamış...

HDP’yi meşrutiyet çizgisine sokan terör örgütüyle aynı kefededir. Mansur Yavaş gibi adamlar pespaye tiplerdir. Ona kukla gibi bir görev vermişler, Türkiye’nin milliyetçi kanadını da sen savun diye…"