Gündem
24 Şub 2012 15:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:22

SOYADI BURSALI KENDİ NERELİ? ŞEBNEM BURSALI SOYADININ ÖYKÜSÜNÜ ANLATIYOR!

Yeni Asır Gazetesi'nin ilk kadın genel yayın yönetmeni Şebnem Bursalı, CNN Türk'e konuk oldu.

CNN Türk’te yayınlanan Aynur Tartan’la "Burada Hayat Var"da bu hafta Yeni Asır Gazetesi’nin ilk kadın genel yayın yönetmeni Şebnem Bursalı konuk oluyor...

"Mahalle kültürüyle büyüyen şanslı çocuklardandım" diyen Şebnem Bursalı; çocukluk anılarını, aile köklerini, soyadlarının neden "Bursalı" olduğunu Aynur Tartan’la "Burada Hayat Var"da anlattı.

Tarihin en eski festivallerinden Dedebağ Hayrına’da değinen Bursalı; "Ege’nin en güzel ili Aydın’dır" dedi. Bursalıların alınmamasını söyleyen Şebnem Bursalı; iki kent arasındaki kestane çekişmesini "Kestane Aydın’ındır" diyerek alevlendirdi.

"YEREL GAZETEYE İNANMAYAN YEREL DEMOKRASİYE DE İNANMAZ"

Siyasetteki başarısını oyunculuğa da yansıtan Yüksel Yalova; Karpuzlu, Aydın ve çocukluk denilince aklına sadece anılarının değil Antik Kentlerin de geldiğini söyleyerek Alinda ve Epik Tiyatronun kendisi için oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Aydın’ın bir internet gazetesinde ve dergisinde köşe yazarlığı yapan Yalova; yerel gazeteye inanmayanların yerel demokrasiye de inanmayacağının altını çizdi. Efe oyununun tek başına diğer oyunlar ise toplu halde oynanılır düşüncesine katılmayan Yalova; "Kolay kolay Zeybek oynamam, oynadığımda da tam oynarım" dedi.

Yüksel Yalova; son günlerdeki Efe ve Zeybek tartışmalarına da "Türkiye’de henüz Efeliğin felsefesi yazılmadı" diyerek noktayı koydu.

"GÜZELLİĞİMİ BABAANNEMDEN ALIYORUM"

Aydın’la 3 yaşındayken tanışan ve orada birçok güzel anı biriktiren Melike İpek Yalova; Aydın’da çokça vakit geçirdiği babaannesinin kendisi için büyük bir şans olduğunu söyledi. Güzelliğini çok sevdiği babaannesinden aldığını açıklayan Yalova; "Aydın demek babaanne demektir" dedi. "Siyasetten nefret ederek değil aksine siyaseti severek büyüdüm" diyen Yalova; babasıyla her zaman gurur duyduğunu da sözlerine ekledi.

PROGRAM CUMARTESİ CNN TÜRK’TE


Yeni Asır Gazetesi’nin ilk kadın genel yayın yönetmeni Şebnem Bursalı, son dönemlerde oyunculuktaki başarısıyla adından sıkça söz ettiren Melike Yalova ve eski Bakan Yüksel Yalova’nın konuk olduğu Aynur Tartan’la "Burada Hayat Var", 25 Şubat Cumartesi günü saat 16:00’da CNN Türk ekranlarında ve CNN Türk Radyo’da yayınlanacak.