Gündem
19 Nis 2013 15:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:08

SOSYALİST MELEK ULAGAY'DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

Melek Ulagay'dan 'Kaypakkaya yaşasaydı' yanıtı "Akıllı insanlar değişir, insanlar bunu neden anlamıyor, bir türlü aklım almıyor"

  Barış için Kadın Girişimi platformunun ve Türkiye sosyalist hareketinin simge isimlerinden Melek Ulagay, A Haber'de Selin Ongun'un sunduğu Bi Sormak Lazım programında sürece bakışını anlatırken, TKM/ML TİKKO örgütünün kurucusu ve 68 kuşağının önemli gençlik liderlerinden İbrahim Kaypakkaya ile ilgili dikkat çekici bir değerlendirme yaptı.

CHP'nin barış sürecindeki tutumunu eleştiren Ulagay, Ongun'un "Örneğin İbrahim Kaypakkaya hayatta olsaydı tutumu ne olurdu?" sorusuna şöyle yanıt verdi: "o zamanki Kaypakkaya olmazdı. Akıllı insanlar değişir, insanlar bunu neden anlamıyor, bir türlü aklım almıyor"

İBRAHİM KAYPAKKAYA HAYATTA OLSAYDI, O ZAMANKİ GİBİ OLMAZDI!

İbrahim Kaypakkaya çok zeki insandı. İbrahim Kaypakkaya keşke bugün hayatta olsaydı, o zamanki İbrahim falan olmazdı. İnsanlar bunu neden anlamıyor. Tarihi bir noktada durduramayız. Akıllı insanlar sürecin içerisinde yine mücadele eden insanlar bir şekilde o sürecin içinde olan insanlar. Mutlaka ve mutlaka değişirler.40 sene önce attığınız sloganı bugün atabilir misiniz? Halk Parti'ye yaptığım eleştiri de bu. Sol için de aynı şey. Dünya değişti. Farklı bir yerde duruyoruz. Bizim işimiz bunları doğru okumak.