Gündem
18 Ara 2023 23:28 Son Güncelleme: 18 Ara 2023 23:33

Sosyal medyada 'Şeyh Said' tartışması! İnce ve Özdağ'dan tepki: ‘Halil Konakçı da haindir’

Daha önce yaptığı açıklamalarla Türkiye'nin gündemini meşgul eden imam Halil Konakçı, bu defa da Şeyh Said ile ilgili sözleri nedeniyle gündeme geldi. Konakçı’ya Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce tepki gösterdi.

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi yönetiminin, yapılacak yeni yola Şeyh Said Bulvarı adını vereceğini duyurmasının ardından başlayan tartışmalar sürerken bu defa Halil Konakçı'nın sözleri gündem oldu. Son günlerdeki paylaşımları sosyal medyada gündem olan Halil Konakçı bir videosunda Şeyh Said ile ilgili konuştu.

Konakçı "Şeyh Said efendi bir hain değil bir çok vesika ile ispatlandığı üzere sadece yıkılan dini değerlerini korumaya çalışan ve bu uğurda şehid olan bir Müslümandır." Şeyh Said bir İslam kahramanıdır." dedi.

İNCE VE ÖZDAĞ'DAN TEPKİ

Konakçı'nın sözlerine Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan peş peşe tepkiler geldi. İnce "Sadece Şeyh Said değil, Halil Konakçı da haindir!" paylaşımını yaptı.

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ise Konakçı'nın paylaşımına "Vatan hainleri ihanette birleşir ve dayanışma içine girerler. Şeyh Said emperyalizmin uşağı, Rusların ve İngilizlerin postal yalayıcısı idi. Şeyh Said’in vatan haini olmadığını düşünenler modern dönem hainleridir" açıklamasıyla tepki gösterdi.