Gündem
02 Haz 2013 17:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

SOSYAL MEDYA DENİLEN ŞEY BAŞBELASI! YALANIN DANİSKASI BURADA!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; Habertürk TV, Show TV ve Bloomberg HT ortak yayını Teke Tek Özel’de Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtlıyor.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmalarından satır başları;

Gezi Parkı’nın röleveleri 1994 yıında önüme geldi. Ama destek olmayınca olmadı. Şimdi Başbakan iken gelen proje ile AKM’y de çok büyük bir kültür merkezi yapacağız. AKM’nin yerine çok büyük ve teknolojik bir eser kazandıralım. Tarihi bir eserin nasıl yapılcapını neden soralım.

3. Köprü içn 358 bin ağaç kesilecekmiş, nereden çıktı?3. Köprü bölgesi maki ve taş alandan oluşuyor. Havalimanı, 3. Köprü projeleri o alanları düzenleyecek.

Taksim’de mesele Gezi Parkı ve AVM olayı değildir. Rami Kışlasına da büyük bir Milli Kütüphane yapacağız. Şimdi bunun için de ayaklanırlar.

Ceylan Otel yapılırken neredeydiler? Hilton Otelin önündeki parkla ilgili kavgam bilinir. Koç Üniversitesi ormandı benim burada kavgam var. Çevreci geçinenler o üniversiteyi oraya yaptılar. Koç Üniversitesi olayında ben yalnız kaldım.

Üniversite yönetimleri öğrencilerine hakim değil. Bir demokrasi meydanda değil sandıkta verilir. Yıkıp dökerek yapılmaz. Polis müdahalesi aşırıya kaçmıştır. Polis gittikten sonra da yakıp yıktılar. Aşırı uçlar araçları yakıp yıktı. 24 saatte çok sayıda araç ve dükkan yakıldı. 89 polis aracı, 94 işyeri, 4 otobüs, 18 belediye otobüsü, 42 özel araç yakılıp yıkıldı.

CHP Başkanını meydanda kabullenmediler, beklediği havayı bulamadı. CHP Başkanı bu işi körükleyenlerin yanındadır. MHP ve BDP bu işin içine bulaşmadı.

Her ülkenin kendi yapısı vardır. Bizde bazı gruplar belli yerlere yerleştikleri zaman orayı sürekli olarak terörize ederler. Bizim adımlarımız onların yaklaşım tarzına cevap verebilirdi. Şu anda twitter denilen bir bela var. Yalanın daniskası burada. Sosyal Medya denilen şey toplumların baş belasıdır.

Parti tabanım sessiz mi kalacağız? diye beni aradı. Demokrasi’yi güç kimdeyse o kullanır. Gelişmiş toplumlarda herkes adımını kurallara göre atar. Almanya ve İspanya’da da böyle müdahaleler oluyor.

Galatasaray stadını biz yaptık. Açılışta belli bir grup tarafında yuhalandık. İstanbul’da ve  Ankara’da belli br ideolojik gruplar hizmete rağmen bize her türlü hakareti yapıyorlar. Marifet iltifata tabidir.