Gündem
28 Ara 2012 09:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:33

SONER YALÇIN TAHLİYE OLUR OLMAZ İLK OLARAK NEREYE GİTTİ?

ODA TV davasında 682 gündür tutuklu yargılanan gazeteci Soner Yalçın dün özgürlüğüne kavuştu..

Yalçın tahliyesi sonrası "Biz zindanda kalmayı Namık Kemal'den öğrendik. Biz yenilgiyi öğrenmeyeceğiz ve inadına yazacağız" dedi. Gözyaşları içinde babasıyla kucaklaşan Aren Soner Yalçın "Babamı çok özledim bana yılbaşı hediyesi oldu. Bu süreçte bazı şeyi unuttum. Şimdi tekrar hatırlayacağım" dedi. Yalçın daha sonra Asmalımescit'e gitti ve yemek yedi.

Mahkeme tahliye kararına gerekçe olarak ise atılı suçun niteliği, tutuklulukta geçirdiği süre, tutuklama yerine diğer koruma tedbirlerinin uygulanmasının yeterli olacağını gösterdi.

Yalçın’a yurt dışına çıkış yasağı koyan mahkeme heyeti, her hafta Çarşamba günleri de mesai saatleri içerisinde karakola giderek imza atmasına karar verdi. Karar açıklanırken salonda olmayan Yalçın tahliye edildiğini duyamadı. Üye hakim Hikmet Şen ise Soner Yalçın’ın örgüt üyesi olmak suçundan kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunduğunu belirterek tahliye edilmemesi yönünde karşı görüş bildirdi.

Soner Yalçın Asmalımescit'e gitti

ODA TV davasının sabah gergin başlayan 15’inci oturumu dün akşam saatlerinde mutlu bitti. Mahkeme heyeti 3’üncü yargı paketinde yapılan değişikliği de dikkat çekerek, 14 Şubat 2011’de tutuklanan gazeteci Soner Yalçın’ın oy çokluğu ile tahliyesine karar verdi. ODATV davası kapsamında tahliye edilen gazeteci Soner Yalçın, Silivri Cezaevi’nden çıktıktan sonra arkadaşları ve yakınları ile birlikte Beyoğlu Asmalımescit’te bulunan bir restoranda yemek yedi. Yalçın’ın burada çekilen fotoğrafı bir sosyal paylaşım sitesinde yayınlandı..