Gündem
27 Ara 2012 16:02 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:33

SONER YALÇIN: ERDOĞAN'IN DİNLEYENLERİ BİLİYORUZ!

Oda TV davası tutuklu sanığı Soner Yalçın, Başbakan Erdoğan'ı kimlerin dinlediğini bildiğini iddia etti

Gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık ve Soner Yalçın'ın sanık olarak yargılandığı Odatv davasının 15. duruşması başladı. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 3'ü tutuklu 13 sanıklı duruşmaya tutuklu sanıklar Soner Yalçın, Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı getirildi.Çağlayan'daki Adalet Sarayı'ndaki duruşmaya Ahmet Şık, Nedim Şener, Doğan Yurdakul'un da aralarında bulunduğu 10 tutuksuz sanık katıldı.

BAŞBAKAN'I DİNLEYENLERİ BİLİYORUM
Savunmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ofisinde bulunduğu belirtilen böceklere değinen Soner Yalçın, dinlemeyi yapanları bildiğini iddia etti. Yalçın  "Baksanıza Başbakan Erdoğan bile kendisinin dinlendiğini, ofislerinde dinleme cihazı böceklerin bulunduğunu açıkladı. Şimdi sıra bu böceği yerleştiren kötülük merkezini ortaya çıkarmaya geldi. Buradan açıklıyorum, biz bu tertipçileri biliyoruz. Yazdık. Ve 2 yıldır da bu mahkeme salonundan haykırıyoruz. Bu tertipçiler: Deniz Baykal'a kaset komplosu yapanlardır. Bu tertipçiler: Bir değil, üç değil, beş-yedi değil 10 MHP'liye kaset komplosu kuranlardır. Bu tertipçilerin kim olduğu bellidir.

DEVLETİN İSTİHBARAT BİRİMLERİNE SIRTINI DAYAYAN GURUP
Komplo yapacağı kişinin telefonunu dinleyecek, adım adım takip edecek, gizlice evlere girip kamerayı yerleştirecek, görüntüleri kaydedecek, montaj yapacak, yurtdışından internete sızdıracak ve hiç yakalanmayacak! Böylesine bir tertibi kim yapabilir? Sırtını devlete dayamadan; devletin istihbarat olanaklarına sahip olmadan bu tezgah kurulabilir mi, yapılabilir mi? Türkiye'nin merakla aradığı asıl derin devlet işte budur. Evet, biz bu tertipçileri biliyoruz; bunları yazdığımız için bize de komplo kurdular; bilgisayarlarımıza virüslü word dosyaları yükleyip bizi hapse attırdılar" diye konuştu.