Medya
21 Şub 2012 11:07 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:21

''SON DARBE'Yİ KİM YAPTI? BİRAND BU KÜÇÜK AÇIKLAMAYI YAPMALIDIR''

28 Şubat Son Darbe belgeseli, neredeyse 28 Şubat'ın kendisinden bile fazla tartışılmaya başlandı.

Son Darbe’yi kim yaptı?

Çarşı fena karıştı... Mehmet Ali Birand’ın "Boş zamanlarımı değerlendirip yaptım" diyerek CNN Türk ekranlarında yayınladığı 28 Şubat Son Darbe belgeseli, neredeyse 28 Şubat’ın kendisinden bile fazla tartışılmaya başlandı.

Sebebi şu:
Bir süre önce Mehmet Ali Birand ile yollarını ayıran gazeteci Rıdvan Akar ve arkadaşları; projenin kendilerine ait olduğunu, hatta belgeselin yüzde 75’ini kendilerinin hazırladığını, bırakın telif haklarını, belgeselin jeneriğinde teşekkür amaçlı isimlerinin bile geçmediğini iddia ettiler. Daha sonra birkaç medya kalemşoru da köşelerinde Birand’ı ’emek hırsızlığı’ ile suçladı. Belgeselde genel koordinatör olarak adı geçen Reyhan Yıldız ise yanıt olarak, "Onlar belgeselin yüzde 75’ini değil, yüzde 50’sini yaptılar" mealinde bir şeyler yazdı.

Konu yargıya intikal ettiği için üzerinde uzun uzun yorum yapmak doğru olmaz. Ancak her gece Kanal D Ana Haber’de 28 Şubat Son Darbe belgeselinin uzun uzun tanıtımını yapan Mehmet Ali Birand ağabeyimizin, ’küçük bir açıklamayı’ bizden ve seyircilerden esirgememesi gerektiğini düşünüyorum.

Aksi halde Rıdvan Akar ve arkadaşlarına ’Emek Darbesi’ adıyla yeni bir belgesel hazırlama imkanı ve hakkı doğacaktır.

Yüksel AYTUĞ / SABAH