Gündem
07 Eyl 2007 11:16 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:50

SON DAKİKA!..3.NESİL CEP TELEFONU İHALESİ 321 MİLYON EURO'YA TURKCELL'İN OLDU!..

Turkcell'in tek katılımcı olduğu ihaleye Turkcell İletişim Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet'in bizzat katılması dikkat çekti.

GSM'de 3. Nesil ihalesi başladı. İhale için şartname alan dört firmadan sadece Turkcell teklif verdi. 311 milyon euro teklif veren Turkcell, komisyon başkanının isteği üzerine teklifini 10 milyon euro artırarak 321 milyon euroya yükseltti. Başkanın ikinci artırım isteği ise Süreyya Ciliv tarafından geri çevrildi. İhale bedelinin KDV ile 500 milyon euro'yu aşması bekleniyor.
İhale komisyonu, Turkcell'in A lisansı için yapılan ihaleyi kazandığını açıklarken, B,C,D lisansları için katılımcı olmadığından bu ihalelerin iptal edildiğini duyurdu.
Turkcell'in tek katılımcı olduğu ihaleye Turkcell İletişim Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet'in bizzat katılması dikkat çekti.
Cepte görüntülü iletişime geçişi sağlayacak olan 3G ihalesi kapsamında Turkcell, Avea, Vodafone ve France Telecom olmak üzere dört firma Telekomünikasyon Kurumu'ndan şartname almıştı.
Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv ihale sonrası yaptığı açıklamada "Türkiye'ye hayırlı olsun derken, sistemle karada,denizde, hemen her ortamda sadece sesle değil görüntülü iletişim ve internet erişiminin cep telefonlarıyla sağlanabileceğini söyledi. 'Biz teknolojiye, Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyoruz' diyen Ciliv, 'Bunu sağlayan Telekomünikasyon Kurumu'na teşekkür ediyoruz' dedi.
Ciliv, bu teknoloji sayesinde, bugün sabit olan çeşitli hizmetlerin mobil olarak sunulmasının yanı sıra, görüntülü görüşme, mobil TV, hızlı mobil internet gibi yeni birçok fayda da sağlanacağını belirterek, Türk halkının bu hizmetlere bir an önce kavuşmasını istediklerini kaydetti.
İhalenin üst kurullarda onaylanmasının ardından 5-6 ay sonra yatırımlara başlayacaklarını söyleyen Ciliv, "Uzay filmlerindeki görüntülü konuşma sahneleri gerçek olacak" dedi.
Ciliv, ihale bedelinin peşin olarak ödeneceğini, yeterli kaynaklarının olduğunu söyledi.
İhale nedeniyle işelem sırası kapatılan Turkcell hisselerinin saat 10.35'ten itibaren işlem göreceği açıklandı