Gündem
31 Eki 2013 15:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:43

SON DAKİKA! TÜRBANLI MİLLETVEKİLLERİ MECLİS'TE!

AKP'li 4 kadın milletvekili, bugün TBMM'ye türbanları ile geldi.

AKP'li türbanlı vekiller TBMM'ye gelmeye başladı. TBMM'ye başörtüsü ile ilk gelen kişi Denizli milletvekili Nurcan Dalbudak oldu.

Meclis’te bir ilk yaşanırken AKP’li 4 kadın milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Gönül Bekin Şahkulubey, Nurcan Dalbudak ve Gülay Samancı, Genel Kurul’a başörtüsü ile katıldı.

AKP’li 4 kadın milletvekili TBMM’ye başörtülü olarak girerek Meclis tarihinde bir ilke imza attı.
CHP sıralarından tepki gelmediği görülürken, AKPli vekiller başörtülü vekilleri tebrik etti.

Saat 14.00’te toplanan Meclis Genel Kurulu’nda gözler AKP Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Bayazıt Kaçar, Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve Konya Milletvekili Gülay Samancı’daydı. Milletvekilleri Genel Kurul’a başörtüsü ile katıldı.

AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu da twitter hesabından “TBMM’de tarihi bir gün. Türkiye normalleşiyor” diyerek konuya ilişkin bir fotoğrafı takipçileriyle paylaştı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da twitter hesabından “Dün üniversitelerden, ödül törenlerinden, kamudan dışlanan bacılarımız bugün Türkiye’nin en yüce makamı TBMM’de. Hayırlı olsun Türkiyem” dedi.

AKP Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, Konya Milletvekili Gülay Samancı ve Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey meclise türbanla geleceklerini açıklamışlardı.