Gündem
18 Mar 2013 15:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:05

SON DAKİKA; ERGENEKON DAVASINDA MÜTALAA OKUNUYOR!

Ergenekon davasında eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ dahil 10 kişi içinj müebbet hapis istendi...

Ergenekon davasında savcılar esasa ilişkin mütalaasını açıklıyor.  2271 sayfalık esasa ilişkin mütalaa için 27 Kasım 2012'de dosyayı mahkeme heyetinden isteyen duruşma savcıları, 281. duruşmada esasa ilişkin mütalaasını bildiriyor. 

67’si tutuklu 275 sanığın yargılandığı davaya, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ’nce Silivri Cezaevi içerisinde bulunan duruşma salonunda devam ediliyor. Geçtiğimiz hafta yapılan duruşmalarda dosyaya gelen belgelere ilişkin avukatlar ve sanıklar savunmalarını yaparak taleplerini iletmişti.

Taleplerin tamamlanmasının ardından mahkeme duruşmayı bugüne ertelemişti. Mütalaanın özeti Savcı Mehmet Ali Pekgüzel tarafından okunuyor...

* Mütaalada “Ergenekon terör örgütünün olduğu sabittir” cümlesi kullanıldı.

* Mütalaa okunurken tartışmalar çıktı. Avukatlar taleplerinin karara bağlanmasını istedi.

* Savcı, Sedat Peker ve Semih Tufan Günaltay'ın da aralarında bulunduğu 96 sanık hakkında silahlı örgüt üyeliği iddiasıyla 7,5 yıl ile 15 yıl arasında hapis istedi.

* İlker Başbuğ, Hıfzı Çubuklu, Hurşit Tolon ve Dursun Çiçek’in aralarında bulunduğu 10 sanık hakkında "Hükümetin cebir ve şiddet kullanarak ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen yada tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs" iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

* İlker Başbuğ'un da aralarında bulunduğu 10 sanık hakkında "örgüt yöneticiliğinden" ceza verilmesine gerek olmadığı belirtildi.

* Bedrettin Dalan ve Turan Çömez'in de aralarında bulunduğu 5 firari sanığın dosyasının ayrılması istendi