Gündem
16 Ağu 2013 13:14 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:21

SON DAKİKA! BEKİR BOZDAĞ'A FESTİVALDE PROTESTO ŞOKU!

Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri'ne katılan Başbakan Yardımcısı Bozdağ, protesto edildi.

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen 50. Ulusal 24. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri'ne katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, konuşması sırasında protesto edildi. Bozdağ kürsüden inerken "Her yer Taksim her yer direniş" sloganları atıldı. Başbakan yardımcısı yerine doğru yürürken kısa süreli bir arbede yaşandı. Korumalar araya girdi, gerginlik sona erdi.

GÖZALTINA ALINDI

Bozdağ kürsüden indiği sırada sahnedeki sunucular günün anlam ve önemine atıfta bulunarak kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Bozdağ'ı protesto eden kişi ise gözaltına alındı.

BİRLİK VE BERABERLİĞE VURGU

Konuşmasında birlik ve beraberliğe atıfta bulunan Bozdağ, şu ifadelere yer verdi: "Hacıbektaş'ı Veli'yi anlama etkinlikleri bizim onu daha iyi anlamamıza ve onun asırları delerek bugünlere yansıyan aydınlığında yürümemize büyük katkı sağlayacaktır. Alevi Bektaşi kültürü Ortaasya'dan Anadolu'ya süzülüp gelen eşsiz zenginliklerimizden biridir. Bütün yaratılanlara da sevgiyle, merhametle davranmak Anadolumuz'dan Balkanlar'a uzanan hoşgörü iklimine önemli katkılar sağlamıştır. Bu yolda öfke ayrılık-gayrılık, senlik-benlik kavgası yoktur. Birlik beraberlik vardır."

KILIÇDAROĞLU: KİMSEYİ İNCİTMEYELİM

Bozdağ'ın ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sayın başkanımız Hacı Bektaş-ı Veli'nin bir sözünü asmış, 'İncinsen de incitme' diyor. Kimseyi incitmeyelim. Sevgiyi, hoşgörüyü bu topraklara getirenler Ynus Emreler'dir Mevlanalar'dır. Hacı Bektaşı Velilerdir. Burada insan sevgisi insanların yüreklerindedir. Hacı Bektaşı Veli'nin bu sözünü sakın unutmayalım: "İncinsen de incitmeyin. Hacı Bektaşı Veli'nin mekanında öfke yoktur sevgi vardır" dedi.