Gündem
13 Mar 2010 22:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:09

ŞOK!.. HANGİ FUTBOL SAHASININ ALTINDAN TOPLU MEZAR ÇIKTI!..

İçişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, bakanlığın ölenlerin kimlik tespiti için mezardan çıkarma işlemleri konusunda görüşmelerin başlayacağını açıkladı.

Avusturya'da bir futbol sahasının altından İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından öldürülen kişilerin gömüldüğü iki toplu mezar çıktı.

Gazetepot'un haberine göre hükümet yetkilileri tarafından yapılan açıklamada toplu mezarların bir askeri futbol sahasının altında bulunduğu ve buradaki kalıntıların savaş sırasında esir alınan ABD'li pilotlara ait olabileceği belirtildi. 

İçişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü, bakanlığın ölenlerin kimlik tespiti için mezardan çıkarma işlemleri konusunda görüşmelerin başlayacağını açıkladı.

Toplu mezarların Avusturya'nın güneyindeki Graz şehrinde bulunan orduya ait bir spor tesisindeki futbol sahasının altında  bulunduğu kaydedildi.

Yetkililer, mezarlarda SS'ler tarafından öldürülen 70 kurbana ait kalıntıların bulunduğunu belirtti.

Mezarların bulunduğu yer, ABD savaş uçakları tarafından savaş zamanında çekilmiş fotoğraflarla tespit edildi.

Avusturya ordusunun internet sitesinde yapılan açıklamada İkinci Dünya Savaşın'nın son günlerinde burada işlenen insanlık suçlarına tanık olanların ortadan kaldırılması amacıyla söz konusu bölgede 219 kişinin katledildiği belirtildi.

Bölgede yüzlerce kurbanın o zaman buradan sorumlu Nazi subayı tarafından tüm katliamın üzerine kalacağı korkusuyla toplu mezardan çıkarılıp başka yerlere gömüldüğü, ancak Kızıl Ordu yaklaşırken bu işlemin durduğu ve geride bu cesetlerin kaldığı ifade ediliyor.

Yeniden başka yerlere gömülmüş olan cesetler daha sonra bulunup, düzgün bir cenaze töreniyle defnedilirken, yeni toplu mezarlar tespit edilene dek 70'e yakın cesedin nerede olduğu bilinmiyordu.

Ordu açıklamasında, katliamın muhtemelen Almanya'ya kaçan ve hala hayatta olabilecek olan faillerinin kimliklerinin belirlenmesi için bir soruşturmanın başlatıldığı da belirtildi.

ETİKETLER
#fut #mezar #saha