Gündem
12 Ara 2016 15:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:15

Slaven Biliç, bir puanı Türkiye’ye adadı: Orada olanlar beni paramparça ediyor

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Slaven Bilic'ten unutulmayacak terör saldırısı açıklaması.

Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Slaven Biliç, takımı West Ham’ın Liverpool karşısında aldığı bir puanı Türkiye’ye adadı: “Orada olanlar tek kelimeyle beni paramparça ediyor.”

Guardian’ın haberine göre Beşiktaş’taki çifte saldırıyla ilgili Liverpool maçının ardından konuşan Biliç, “Bu puanı Türkiye’deki insanlara adamak istiyorum. Çünkü iki yıl boyunca oradaydım. Bütün dualarım onlarla. Orada olanlar inanılmaz. Dünyanın birçok yerinde bulundum, belki de tanıdığım en iyi insanlar Türklerdi. Olanlar çok üzücü” dedi.

Türkiye’yi, ‘dünyanın en iyi ülkelerinden biri’ olarak tanımlayan Biliç, “Türkler çok sıcak ve arkadaş canlısı insanlar. Orada olanlar tek kelimeyle beni paramparça ediyor. Hayatlarını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimi iletiyorum” diye konuştu.

Beşiktaş-Bursaspor maçının bitiş düdüğünden yaklaşık bir buçuk saat sonra Vodafone Arena stadı yakınında çevik kuvvet ekiplerine iki bombalı saldırı düzenlenmişti.

Saldırılarda şu ana kadar 39 yurttaş yaşamını yitirdi. Hayatını kaybedenlerin 30’u polis, sekiziyse sivil. Bir kişinin henüz kimliği belirlenemedi. Saldırıda en az 155 kişi de yaralanmıştı.

Saldırıyı Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlenmişti.