Gündem
09 Nis 2024 10:10 Son Güncelleme: 10 Nis 2024 23:18

Skandallar bitmiyor… Bilimi bırakıp aylarca temizlikçiyle uğraştı! Sonunda kovdurdu!

Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, bilimi bırakıp tüm enerjisini temizlik işçisini tazminatsız işten çıkarmak için harcadı. Fatih Albayrak’ın önce doktor raporları iptal ettirilip ardından da yıllık izinleri durduruldu. Prof. Zülfikar, aylarca uğraştığı Albayrak’ı sonunda kovdurmayı başardı!

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, İstanbul Üniversitesi'nde Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ın skandal kararlarına bir yenisi daha eklendi. Prof. Zülfikar, yıllardır üniversitede temizlik görevlisi olarak çalışan Fatih Albayrak’ın önce çalışma yerini değiştirdi. Albayrak bu karardan sonra sağlık gerekçeleriyle iki günlük doktor raporu aldı. İddialara göre doktorların Prof. Zülfikar tarafından tehdit edilmesiyle rapor iptal ettirildi.

YILLIK İZİNLERİNİ DONDURDU!

Fatih Albayrak, doktor raporunun iptal edilmesinin ardından yıllık izninden dört gün kullanmak için form doldurdu. Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar’ın. ‘Acele’ kaşesiyle Personel Daire Başkanlığı’na gönderilen yazıda ‘Başkanlığınızda işçi kadrosunda bulunan Fatih Albayrak’ın 12-16 Şubat tarihleri arasında yıllık izin kullanması uygun bulunmamıştır. Bilgilerinizi ve adı geçenin en kısa sürede göreve başlatılması hususunda gereğini rica ederim’ denildi. Görevine başlayan Albayrak’ın yıllık izni Prof. Zülfikar tarafından donduruldu. Albayrak, ‘İstifa et’ baskılarından sonra önce emeklilik kararı aldı ancak daha sonra bu kararından vazgeçerek üniversitede çalışmaya devam etti.

PAYLAŞIMINDAN DOLAYI TAZMİNATSIZ ÇIKARILDI!

Fatih Albayrak’ın üniversiteye geri dönmesi üzerine adeta çılgına dönen Prof. Zülfikar, bu defa da 13 Şubat 2024 tarihinde yapılan sosyal medya paylaşımı yüzünden bir dilekçe hazırlayarak Personel Daire Başkanlığı’na gönderdi. Dilekçede, ‘Soruşturma konusu paylaşımınız, ifade özgürlüğü kapsamında bir eleştiri olarak kabul edilse bile objektif gerçeklik ve doğruluk payı barındırmadığı gibi sosyal medyanın herkesin erişimine açık bir platform olması nedeniyle ilgili, ilgisiz herkesin itham ve suçlama, karalama, iftira olarak algılayabileceği sonucunu doğurduğundan; iş sözleşmesinin haklı nedenle derhal feshedilmesine disiplin kurulunca 19 Mart 2024 tarihinde karar verilmiş olup rektörlüğünce de uygun görülmüştür’ ifadelerine yer verildi. Bu dilekçenin ardından Personel Daire Başkanlığı, 28 Mart 2024 tarihinde Fatih Albayrak’ı tazminatsız işten çıkardı.

TRT’DEN GETİRMİŞTİ!

Prof. Bülent Zülfikar’ın uygulamalarından kendisi tarafından üniversite gelip çalışanlar bile rahatsız oldu. Prof. Zülfikar’ın basın danışmanı olarak TRT’den getirdiği Fatih Öznur neredeyse üç aydır üniversiteye gelmiyor. Öznur, kurumsal iletişimi kardeşine bağlayan Prof. Zülfikar’a tepkili olduğu için üniversiteye gelmediği öğrenildi. Bütün enerjisini personelle uğraşmaya adayan Zülfikar, geçtiğimiz Cuma günü de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi sekreteri Engin Aydın’ı görevden aldı.